Helyi közélet

2016.08.17. 16:29

A kultúra rejtett arcai

Nyíregyháza - Április végéig tíz elő­adást láthat-hallhat a közönség.

Nyíregyháza - Április végéig tíz elő­adást láthat-hallhat a közönség.

Komolyzenei koncertekkel és kortárs tánc-előadásokkal várja az érdeklődőket a Luther Passage a Kultúráért Egyesület augusztus 19-én kezdődő programsorozata, amely elsősorban a fiatal közönséget szeretné megszólítani. Az egyesületnek, amely uniós források segítségével valósít meg zenés, táncos eseményeket, A kultúra rejtett arcai elnevezésű program már a harmadik projektje.

A belépés ingyenes

– Eltérő ismertségű és a karrierjük más–más pontján álló fiatal művészeket szeretnénk bemutatni, a jövő év április végéig tartó sorozatba összesen 35 előadót vonunk be – mondta el az esemény sajtótájékoztatóján dr. Csobó Péter szakmai szervező.

– Hét vagy nyolc komolyzenei hangversenyt és három táncelőadást tervezünk, ezeket Nyíregyházán – Vikár Sándor Zeneiskola, Kodály-iskola, Krúdy Kamara –, illetve Baktalórántházán láthatja-hallhatja a közönség.

A fellépők között szerepel mások mellett Rohmann Ditta csellóművész, Kiss Benedek Máté, a Virtuózok című tehetségkutató műsor döntőjébe került furulyás fiú, Csillagh Katalin zongoraművész, a Vespa vonósnégyes, két produkcióban pedig szerepel a táncos- koreográfus Fehér Ferenc, aki világszerte egyre keresettebb. Szeretnénk Nyíregyházára hozni a sepsiszentgyörgyi társulat Kampf című mozgásszínházi előadását, amely a tavalyi kisvárdai fesztiválon óriási sikert aratott, és amelynek ő a koreográfusa, de Magyarországon tanuló külföldi művészek is színpadra lépnek. Az első elő­adás augusztus 19-én 18 órától lesz a Cafe Frei kerthelyiségében: a közönség Lakatos Ádámot és társait hallhatja – a dzsesszestre, mint ahogy a sorozat valamennyi előadására, a belépés ingyenes.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában