Helyi közélet

2016.08.04. 17:40

Muzsik és Volkova - új lemezzel tért vissza a ZUP

Záhony - Két év után és kéttagúra fogyatkozva tért vissza a ZUP, az indiefolkos/akusztikus popos Muzsik és Volkova EP-vel – olvasható a recorder.blog.hu-n.

Záhony - Két év után és kéttagúra fogyatkozva tért vissza a ZUP, az indiefolkos/akusztikus popos Muzsik és Volkova EP-vel – olvasható a recorder.blog.hu-n.

A Záhonyból indult ZUP 2014 júliusában adta ki második albumát (Huszonvalahányban). Tavaly ősszel a zenekar tagsága a felére redukálódott, Farkas Krisztina (ének, billentyű, ukulele, tangóharmonika, csörgők) és Farkas János (ének, gitár, szájharmonika, didgeridoo, lábdob) duójává. Ezzel a testvérpár elmondása szerint a korábbinál izgalmasabb perspektíva nyílt meg előttük a dalírás terén, melynek első gyümölcse a Muzsik és Volkova című négyszámos kislemez. A dalokat a budapesti Keleti Blokkban írták és ott is rögzítették idén júniusban, a felvételeket és a keverést a The pUnch dobosa, Vitéz Gergő végezte.

– Sok inspirációt adott nekünk a Keleti Blokk Művészeti Egyesület légköre. Nekem, nekünk terápia, ami most dalírásban zajlik, a Blokk pedig ehhez a legjobb szanatórium, és a kezelés kiválóan halad – foglalta össze ezt az időszakot Farkas János, aki a szövegeket egyedül, a zenét húgával közösen jegyzi. A dalok róluk is szólnak (ők maguk Muzsik és Volkova), de még inkább az országról: szarkasztikus hangvételű, és gúnyosan-keserűen szókimondó társadalomkritikákat fogalmaznak meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában