Helyi közélet

2016.09.20. 18:24

Az „édes” csalódás a céljuk

Nyíregyháza - Együtt fedezték fel az állatparkot a roma szakkollégisták és a szeretetotthon lakói.

Nyíregyháza - Együtt fedezték fel az állatparkot a roma szakkollégisták és a szeretetotthon lakói.

A hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat számos alapítvány, kezdeményezés támogatja, ilyen például a Nyíregyházán működő Evangélikus Roma Szakkollégium is.

Emberi jogok

A tanévnyitó istentiszteletet az elmúlt pénteken tartották meg. Asztalos Richárd debreceni evangélikus lelkész igei szolgálatát követően a szakkollégisták máris a szakmai munka sűrűjében találták magukat, ugyanis a tolerancia témáját dolgozták fel. Megismerték tételesen az alapvető emberi jogokat, az Európai Unióban általános alapértékeket, az előítéletek természetét, az ellene való küzdelem nehézségeit és szükségességét, a sokoldalú tájékozódás fontosságát. A Tudás 6alom című klip mondanivalójának megfelelően, az „okozz pozitív csalódást!” mottó jegyében a szakkollégisták szombaton a Sóstói Állatparkba invitálták az Élim Evangélikus Szeretetotthon lakóit.

A cigány fiatalok és az értelmi fogyatékosok, kerekes székesek közös sétája itt-ott valóban váratlanul érte, megdöbbentette a többi kirándulót, a vidámságát rendíthetetlenül őrző társaságot azonban ez nem zavarta.

A délutáni tréningen képzett terapeuta vezetésével dolgozták fel élményeiket, a közös kirándulást, az Élimben gondozott lányok váratlan szeretetmegnyilvánulásait és örömét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában