Helyi közélet

2016.09.29. 16:59

Évről évre javul a párlatok minősége

Tarpa - A Szatmár-Beregi Szilvanapok elmaradhatatlan részeként a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend a hagyományokhoz híven a napokban megtartotta az idei Új Pálinka Ünnepét Tarpán.

Tarpa - A Szatmár-Beregi Szilvanapok elmaradhatatlan részeként a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend a hagyományokhoz híven a napokban megtartotta az idei Új Pálinka Ünnepét Tarpán.

A hangulatos ceremónia során a lovagok az idei Szilvanap fővédnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökének a közreműködésével adták át a megyei pálinkaverseny díjait.

Italtechnológiai tanszék

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Életmű-díjat adományozott dr. Panyik Gábornénak, aki a Corvinus Egyetem italtechnológiai tanszékéről vonult nyugállományba, és a párlat- és pálinkakészítés területén végez magas színvonalú, áldozatos munkát, ahogy az országos szakmai szervezetekben is meghatározó feladatokat vállal.

Fokozódó hatékonyság

A lovagrend elismerő oklevéllel tüntette ki Tarpa önkormányzatát a helyi értékőr­zésben évek óta tartó, egyre hatékonyabb együttműködésért. Az oklevelet Szécsi Szabolcs, a nagyközség polgármestere vette át.

Az ünnepségen a pálinkalovagok ezúttal Pusztadobos (a hagyományok ápolójaként és tárogatóművészként is elismert) polgármesterét, Dani Attilát fogadták a soraikba.

KM


Eredmények

Szatmári szilva kategóriában:

1. helyezett: Bicskei Lajos

2. helyezett: Szabóné Kovács Zsuzsa

3. helyezett: Bagi Sándor

Szabolcsi alma kategóriában:

1. helyezett: Szabó József

2. helyezett: Szabó Zoltán

3. helyezett: Kathó Roland

Egyéb gyümölcspárlatok

kategóriában:

1. helyezett: Kathó Lajos, Irsai Olivér szőlő;

2. helyezett: Bicskei Lajos, Pándi meggy;

3 helyezett: Szabóné Kovács Zsuzsa, fekete ribizli


Tarpa - Szombaton rendezték meg Tarpán az új pálinka ünnepét. A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend értékelte az idei szilvatermést és az abból készült új pálinkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában