Helyi közélet

2016.09.09. 13:21

Október végétől diktálhatjuk

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A felhasználókat szeptember második felében írásban is tájékoztatják a tudnivalókról.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A felhasználókat szeptember második felében írásban is tájékoztatják a tudnivalókról.

Mint közismert, 2016. október 1-jétől a Főgáz átveszi azokat a fogyasztókat, akik korábban a Tigázhoz tartoztak.

Az átállással kapcsolatban kereste meg szerkesztőségünket több olvasó. Mint elmondták, sok olyan fogyasztó van, akik diktálós felhasználók. Szeretnék tudni, hogy milyen e-mail-címre küldhetik majd el a fogyasztók a mérőóra állását, mert a szolgáltató tájékoztatójából ez nem derül ki.

Attól tartanak, ha nem diktálják be időben az óra állását az új szolgáltatónak, valamilyen hátrányt fognak szenvedni.

Olvasóink felvetését elküldtük az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez, ahonnan a következő választ kaptuk:

„Az átvételi folyamatot úgy készítettük elő, hogy minél zökkenőmentesebb legyen. Az érintett felhasználókat szeptember második felében írásban is tájékoztatjuk a szolgáltatóváltással kapcsolatos tudnivalókról. A tájékoztató levelünk a mérőállás-diktáláshoz szükséges azonosítókat is tartalmazni fogja, amely alapján ügyfeleink először október 27. és november 9. között diktálhatják be az állást. Tekintettel az átvételi folyamat időigényére, az első számlákat csak 2016 novemberében tudjuk majd elkészíteni, amely a havi diktálós ügyfelek esetén már a diktált mérőállás alapján készülhet. A Főgázt több módon is tájékoztathatják a fogyasztók a mérőóra állásáról: lehet online (www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat) és lehet telefonon: 06-80/405-540 (vezetékes), 06-1/237-7777 (mobil).”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában