Helyi közélet

2016.10.05. 11:53

Nemzetközi forgatag Nyírgyulajban

Nyírgyulaj - A találkozó résztvevői beszélgettek a fiatalok társadalmi felelősségvállalásáról és kreativitásáról is.

Nyírgyulaj - A találkozó résztvevői beszélgettek a fiatalok társadalmi felelősségvállalásáról és kreativitásáról is.

Szeretik a fiatalok a BUGI-t, hiszen ez a rövidítés azt jelenti, hogy : Bulizz! Utazz! Gyűjts élményt! Ismerkedj! Ezeknek a gondolatoknak a jegyében rendeztek a közelmúltban önkéntes nemzetközi ifjúsági csereprogramot Nyírgyulajban az ERASMUS + program keretén belül.

A vállalkozó kedv ösztönzése

Két ifjúsági szervezet között valósult meg a csereprogram. A főpályázó a Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület volt, a programot pedig egy román ifjúsági szervezettel valósította meg. A 11 napos csereprogramnak a főpályázó egyesület székhelye, Nyírgyulaj adott otthont. A találkozón mind két szervezettől 20-20 fiatal vesz részt. A projekt a mai társadalom releváns kérdéseivel foglalkozott: aktív állampolgárság, fiatalok munkanélkülisége, a vállalkozó kedv ösztönzése, kreativitás és kultúra. A résztvevők olyan témákat dolgoztak fel, amelyek egyrészt időszerűek, másrészt pedig a fiatalok érdeklődési köréhez és igényeihez, szükségleteihez illeszkednek. Így szó volt az Európai Unióról, a munkaerőpiac működéséről, a nonprofit szektorról, de megvitatták a résztvevők a fiatalok társadalmi felelősségvállalását, kreativitását is. A szervezők célja mindezzel az volt, hogy a részt vevők olyan kompetenciáit fejlesszék, amelyek hosszú távon is kedvező hatást gyakorolnak mind munkavállalásukra, mind megélhetésükre, mind pedig a különböző élethelyzetekben való eligazodásukra.

Ápolják a kapcsolatokat

Az ifjúsági találkozón a gyakorlatban is alkalmazható tudás átadásán volt a hangsúly, de ugyanilyen fontos szerepet kapott a tapasztalatcsere, az ismerkedés, de a kikapcsolódás és a szórakozás is.

A program eredményeként a részt vevő ország fiataljai azóta is tartják a kapcsolatot és tervezik a jövőben is az együttműködést.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában