Helyi közélet

2016.11.23. 17:27

Emlékezés a Queen énekesére Nyíregyházán

Nyíregyháza - A rockzene ikonikus alakja, Freddie Mercury 1991. november 24-én, egy vasárnap este örökre elaludt.

Nyíregyháza - A rockzene ikonikus alakja, Freddie Mercury 1991. november 24-én, egy vasárnap este örökre elaludt.

Ezekben a napokban halálának 25. évfordulója alkalmából emlékezik a nagyvilág a párszi indiai származású brit énekesre és zenészre, a Qu­een­ rockegyüttes egykori énekesére és dalszerzőjére. Az idén 30 esztendős nyíregyházi Diamond zenekar úgy gondolta fél évvel ezelőtt, hogy emlékestet rendez a Queen frontemberének tiszteletére. A műsorban közreműködik Bérczes Mihály zongoraművész, valamint meghívott vendégként fellép az idén szintén 30 éves Diktátor együttes is.

Tavasszal új lemez készül

A Diamond együttes a napokban Kazincbarcikán mutatta be a Freddie Mercury emlékműsorát, Nyíregyházán pedig november 25-én a Belső körúton található Hajó Clubban hallhatják az érdeklődők 20.30 órai kezdettel a koncertet.

Igazi zenei csemege lesz ez a program a rajongók számára, hiszen a Queen együttes slágerei és Freddie Mercury dalai nagyon ritkán hallhatóak élőben. Felcsendülnek majd többek között a következő számok is: Living on My Own, The Show Must Go On, Scandal, Bohemian Rhapsody.

Az együttes jelenleg az év végi turnéját tartja december végéig, januárban-februárban pedig elkezdi készíteni új lemezét, amely várhatóan tavasszal jelenik meg Embernek maradni címmel.

A zenészek dolgoznak továbbá a nagyszínpadi produkciójukon is, amelyben jelentős szerepet kap a filharmonikus zenekari hangzás. Ebben a feldolgozásban adnak majd elő Queen-dalokat, de bemutatják filharmonikus zenekari kísérettel a Guns N’ Roses November Rain című számát is.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában