Helyi közélet

2016.11.24. 17:44

Etika: az üzleti siker alapja

Mátészalka, Nyíregyháza - Az immár 17. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált.

Mátészalka, Nyíregyháza - Az immár 17. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált.

Üzleti Etikai Díjjal ismertek el a napokban két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei céget: a Szatmár Optikai Kft. a multinacionális vállalatok kategóriájában, míg az Agrova Kft. a kisvállalatok mezőnyében bizonyult érdemesnek.

Tisztelet, partnerség, felelősség

– A Szatmár Optikai Kft. számára ez a díj az idei eredményeink, valamint a nap mint nap képviselt értékeink elismerését jelenti – válaszolta lapunk érdeklődésére Vágó Attila, a főként lencsegyártással és szemüveg-összeszereléssel foglalkozó mátészalkai cég igazgatója.

– Számunkra a tisztelet legfőbb jele, hogy minden embert egyenlően kezelünk. Ugyanilyen fontos a partnerség: hosszú távú együttműködésekre törekszünk, többek között minőségorientált szemlélettel. Havonta szervezünk jótékonysági akciókat, amelyekben minden dolgozónk aktívan részt vesz – befektetett munkával és adományokkal.

– Igyekszünk lebontani a hagyományos, bürokratikus szemléletet, ösztönözni a személyes kommunikációt. Munkavállalóinkat bátorítjuk ötleteik, javaslataik ismertetésére, azok megvalósítására – tapasztalatunk szerint ez elősegíti a hosszú távú, fenntartható motivációt – Vágó Attila véleménye szerint ezeket a gyakorlatokat, értékeket ismerte el a díjat odaítélő bizottság a Szatmár Optikai Kft. esetében.

Fenntartható fejlődés

– Hisszük, hogy az üzleti szférában megéri etikusnak lenni, ezáltal mindenki sikeresebb és hatékonyabb lesz – foglalta össze hitvallását Vajda Sándor, a Phylazonit baktériumkészítményeket forgalmazó Agrova Kft. ügyvezető igazgatója.

– Számunkra a Phylazonit nem egyszerű munka: eszköz arra, hogy óvjuk a környezetünket, hozzájáruljunk a mezőgazdasági szféra fellendítéséhez és hosszú távon megőrizzük, javítsuk a táplálék alapjául szolgáló termőföldeket.

– Büszkeséggel tölt el, hogy ezt a díjat megoszthatjuk kollégáinkkal, akikkel együtt dolgozva értük el az eredményeinket. Igyekszünk olyan értéket teremteni, amely a gyermekeink, unokáink számára is biztosítja az élhető jövőt. Ez a díj arról tanúskodik, hogy jó úton haladunk. Igyekszünk példa­mutatásunkkal hozzájárulni ahhoz, hogy a mezőgazdasági szféra is egyre etikusabbá váljon – tette hozzá Vajda Sándor.

- KM-HP -


Akik erősítik a bizalmat

Az Üzleti Etikai Díjat olyan cégek kapják, amelyek környezetvédelmi akciókkal biztosítják a jövő fenntarthatóságát, partneri magatartás jellemzi az üzleti tevékenységüket, sokat tesznek a dolgozók fejlesztése érdekében és a tágabb közösséget is támogatják. A díj célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a vállalkozásokra, amelyek példát mutatnak felelős, etikus gazdálkodásból, erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában