Helyi közélet

2016.11.05. 13:18

„Nem élünk vissza a kormány jóindulatával”

Rakamaz - Bodnár László, Rakamaz polgármestere Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, a Kormányinfó elhangzott szavaira reagálva elmondta: az általa vezetett, 2014 októberében hivatalba lépett önkormányzat volt az, amely az évek óta befejezetlen uniós projektet nyolcvanmillió forintos kormányzati támogatásból és 60 milliós hitelből befejezte, más választása ugyanis nem volt.

Rakamaz - Bodnár László, Rakamaz polgármestere Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, a Kormányinfó elhangzott szavaira reagálva elmondta: az általa vezetett, 2014 októberében hivatalba lépett önkormányzat volt az, amely az évek óta befejezetlen uniós projektet nyolcvanmillió forintos kormányzati támogatásból és 60 milliós hitelből befejezte, más választása ugyanis nem volt. Az idén júniusban elvégezték az addig hiányzó, elmaradt és még szükséges munkálatokat, határidőre megszerezték a működéshez szükséges használatbavételi engedélyeket.

– A befejező munkálatok folyamatáról heti rendszerességgel, tizenkét jelentésben tájékoztattuk a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes hatóságát. A támogatási szerződésben foglaltaknak tehát az általam vezetett önkormányzat, a jelenlegi városvezetés tett eleget. Sajnos, mivel a befejezett beruházás nem tartalmazott vonzó látványelemeket, önkormányzatunk májusban beadott egy pályázatot, melynek célja a rakamazi Vízitanösvény és a hozzá tartozó projektelemek turisztikai vonzerejének növelése. A jelenlegi településvezetésnek nem állt rendelkezésére uniós forrás a befejező munkálatokhoz, nem „szórakoztunk” az EU-s pénzekkel és nem éltünk vissza a kormány jóindulatával – jelentette ki Bodnár László, s hozzáfűzte: tavaly márciusban büntetőfeljelentést tettek ismeretlen elkövető(k) ellen. Úgy tudják, a nyomozati eljárás folyamatban van költségvetési csalás gyanúja miatt.

- KM -


Rakamaz - Több mint 230 millió forint kellene még a rakamazi önkormányzat szerint ahhoz, hogy befejezhessék a város határában álló tanösvényt és látogatóközpontot. A beruházásra az előző, Fideszes városvezetés több mint félmilliárd forintos uniós támogatást kapott - adta hírül az RTL Klub.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában