Helyi közélet

2016.12.02. 16:34

A verseny, aminek csak győztesei lesznek

Nyíregyháza - Lakóotthont szeretnének létrehozni Nyíregyházán vagy környékén a fiatal fogyatékkal élők számára.

Nyíregyháza - Lakóotthont szeretnének létrehozni Nyíregyházán vagy környékén a fiatal fogyatékkal élők számára.

Különleges gasztroshow helyszíne lesz december 9-én 15 órától a megyei könyvtár: fogyatékkal élő fiatalok versenyeznek majd, a nem mindennapi küzdelemnek pedig csak győztesei lesznek.

A „versenyzők”, akik a saját tempójukban és képességeik szerint haladnak, karácsonyi hangulatot teremtve varázsolják ünnepi díszbe az asztalt, szendvicseket, gyümölcssalátát és könnyű vacsorát tálalnak, amit a vendégekkel együtt fogyasztanak el.

Bemutatkoznak a fiatalok is

Amíg dolgoznak, ismert és népszerű művészek szórakoztatják a közönséget, olimpikonjaink pedig élménybeszámolót tartanak. A rendezvényre érkezők láthatják-hallhatják Zám Andrea, Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő színművészeket, Helebrandt Máté gyalogló, Veres Amarilla kerekesszékes vívó és edzője, Pákey Béla beszámolóit. A műsorvezetői feladatokat Orémusz Maja és Ferró Csaba látják el.

A műsor részeként bemutatkoznak a fiatalok is: kiderül, hogy ki miben erős és tehetséges, de szó lesz arról is, hogy az eseményt szervező Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesületének mi a célja a nem mindennapi viadallal.

Önálló életvitelre nevelés

– Egy olyan lakóotthont szeretnénk létrehozni Nyíregyházán vagy a környékén, ahol a fiatal fogyatékkal élők állandó felügyelettel és a segítségnyújtás lehetőségének igénybevételével gyakorolhatják az önálló életvitelt, ahol biztonságban, de nem elkülönülten élhetik mindennapjaikat – mondta lapunknak az egyesület elnöke, Tolnainé Sitku Erika, aki bízik abban, hogy sokan lesznek kíváncsiak a különleges eseményre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában