Helyi közélet

2016.12.02. 13:21

Fegyőrképzés indul a campuson

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem ad otthont az új börtönőrök képzésének januártól.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Egyetem ad otthont az új börtönőrök képzésének januártól.

Nyíregyháza. A büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében, új börtönök építésével és a már meglévők bővítésével mintegy hatezer új férőhelyet hoznak létre a következő években. E programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új intézetek 2500 munkavállalónak kínálnak majd munkalehetőséget.

A Nyíregyházi Egyetemen januártól fegyőrképzés indul, az erről szóló együttműködési megállapodást pénteken írta alá a Nyíregyházi Egyetem kancellára, dr. Kvancz József és a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja (BVOTRK) igazgatója, Szabó Zoltán bv. ezredes, főtanácsos.

A fővárosi központ évtizedek óta oktat büntetés-végrehajtási szakembereket, a férőhelybővítés miatt azonban növelni kellett a képzési kapacitást. Ezt felismerve keresett, s talált ideális helyszínt, illetve partnert a Nyíregyházi Egyetem „személyében” a büntetés-végrehajtás.

Katonás figyelem, fegyelem

– A toborzás sikeres volt: több mint négyezer jelentkező közül választhatjuk ki a legjobbakat. Fontos, hogy minden új dolgozó megkapja a megfelelő (ki)képzést az új börtönök felépüléséig a campuson, a kollégium pedig mind a hallgatók, mind az oktatók elszállásolására alkalmas – tette hozzá a főtanácsos.

– A képzések jövő év januárjában indulnak, három turnusban, 15 oktató közreműködésével. Modulonként több mint háromszáz hallgató vesz majd részt a büntetés-végrehajtási felügyelői szakképzésen. Az egyenruhások jelenléte bizonyára új színt, s ezzel együtt katonás fegyelmet hoz majd az intézmény életébe – fogalmazott a kancellár.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában