Helyi közélet

2016.12.03. 11:05

”Köszönjük” az emelést!

<em>Ma már minden fillér jól jön, de hogy ez mire elég, az más lapra tartozik. Mert az sem mindegy, kinek mekkora összeget jelent majd. Viszont nem lehet nem meghallani azon idős emberek jogos hangját, akik fennen hangoztatják: „megdolgoztak” ők ezért a pénzért. Ha nem rakják le az alapokat, ha nem fejlesztenek, mára nem lenne mire építeni.</em> Dankó Mihály írása.

Ma már minden fillér jól jön, de hogy ez mire elég, az más lapra tartozik. Mert az sem mindegy, kinek mekkora összeget jelent majd. Viszont nem lehet nem meghallani azon idős emberek jogos hangját, akik fennen hangoztatják: „megdolgoztak” ők ezért a pénzért. Ha nem rakják le az alapokat, ha nem fejlesztenek, mára nem lenne mire építeni. Dankó Mihály írása.

Valahogy mindig vita van az idősebbek és a „fiatalabbak” között. Ki kiért van, és kiért volt? Ki kit is tart el? Aztán, mikor eléri az illető azt a bizonyos korhatárt, mindjárt másképpen látja a világot. Szerintem mindenki fontos, legyen az aggastyán vagy tinédzser. Mindenkor mindenkinek meg van a maga feladata a társadalomban. S hogy elöregszik bizonyos szempontból az ország, arról nem a nyugdíjasok tehetnek.

Érdemes szót ejteni erről a 2017-es emelésről és a plusz ajándék tízezer forintos utalványról. Nem csak a mérték, a körítés is érdekes. Kiszivárgott, sőt egyes illetékesek meg is erősítették a 0,9 százalékos emelést. No, volt is erre felháborodás. Úton, útfélen hallani lehetett: „na én eddig erre meg erre szavaztam, majd legközelebb…” Aztán csend. S kiállt a kormányfő a nép elé, és bejelentette a jobb hírt, hogy 1,6 lesz (?) a plusz! Hogy volt-e ennek politikai töltete? Döntse el ki-ki maga! Inkább az utózönge a „látványosabb”. Lázár János ugyanis most megerősítette: az utalványokat személyesen fogják kivinni (valószínűleg autóval), összesen 30 ezer kormányhivatalnok fog ezzel foglalkozni. Mindezt azért, mert a posta darabonkénti 480 forintos áron dolgozott volna. Igaz, a „kézbesítőket” biztonsági őrök fogják kísérni. Hogy ez mennyibe kerül? Erről nem szólnak a hírek. És talán lehetőség nyílik egyfajta közvélemény-­formálásra is! De az biztos, hogy a fenyőfa alatt ott lesz „Erzsébet” is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában