Helyi közélet

2016.12.10. 10:02

Sorsuk mindenkit megérintett

Nyíregyháza - Cikkünk megjelenése óta szinte folyamatosan csörög a telefon.

Nyíregyháza - Cikkünk megjelenése óta szinte folyamatosan csörög a telefon.

Csütörtökön jelent meg cikkünk Vadászi Józsefről, aki egyedül neveli három lányát, és azóta szinte folyamatosan csörög szerkesztőségünkben a telefon.

Az írásból kiderült, hogy az édesapa Rékával, Zsanettel és Bogival a Simai út egyik irodaépületében él. Alig százezer forintot kell beosztaniuk hónapról hónapra. József egyszerre édesapja és édesanyja a lányoknak, mos, takarít, főz, tanul a gyerekekkel, viszi-hozza őket, négy órában pedig a Startnál dolgozik. Próbálja úgy beosztani a pénzt, hogy mindenre jusson, de ez szinte lehetetlen.

Az egyik lány osztálytársának az édesapja ajánlotta fel, hogy lakjanak az irodaépületben, de ez csak ideiglenes megoldás, előbb-utóbb el kell onnan költözniük.

József azt mondja, az a legszörnyűbb, amikor valamelyik lány kér valamit, és neki nemet kell mondania. Bérletre nincs pénzük, így reggel és este is majdnem egy órát gyalogolnak, de legalább ezen tudnak spórolni.

Arra kértük olvasóinkat, hogy aki tud, segítsen szebbé tenni a család karácsonyát. Leginkább tartós élelmiszerre és ruhára, cipőre lenne szükségük – az adományokat a szerkesztőségünkben (Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6.) gyűjtjük, hogy december 24. előtt eljuttassuk Vadásziékhoz.

Nagyon sokan érdeklődnek

A család sorsa megérintette olvasóinkat: rengetegen érdeklődtek, hogyan is segíthetnének. Volt, aki már át is utalt egy nagyobb összeget a számlaszámukra, egy olvasónk felajánlotta, hogy elviszi a lányokat vásárolni, a Mustár FM munkatársai és önkéntesei pedig péntek délelőtt több doboz tartós élelmiszert hoztak be hozzánk. Valaki az ebédnyereményét ajánlotta fel, többen ruhákat és élelmiszert hoztak, egy cég játékokat vásárolt, és csatlakozott a kezdeményezésünkhöz a Nyíregyháza Spartacus is.

A játékosok maguk is gyűjtenek, de a klub a szurkolókat is adományozásra buzdítja a honlapján. Azt kérik, hogy akinek van használható, jó állapotban lévő, 8–11 éves lányokra való ruhája vagy cipője, illetve felnőtt férfira ruhája, vigyék el a stadionban lévő Spartacus-klubirodába december 16-áig.

Lapunk a szerkesztőségben gyűjti az adományokat, amelyeket még karácsony előtt személyesen viszünk el a családhoz. Mindenkinek köszönjük a segítséget!

- KM -


Kívánságlista

Réka 8 éves, 31-es cipőt hord, jégvarázsos babát szeretne

Zsanett 9 éves, 33-as a lába, telefont kért karácsonyra

Bogi 11 éves, 36–37-es cipőt hord, ő is telefont szeretne

A bankszámlaszám: 12042816-01480237-00100000


Nyíregyháza – A három lányát egyedül nevelő édesapa legnagyobb félelme, hogy ki kell költözniük onnan, ahol élnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában