Helyi közélet

2017.01.27. 12:01

Fidelitas-sajtótájékoztató: Gyűjtést szerveznek a Kárpátalján élőknek

Nyíregyháza – Tavaly ősszel egy villámcsapás miatt leégett a Szatmárnémetitől északnyugatra fekvő Atya nemrég felújított római katolikus temploma.

Nyíregyháza – Tavaly ősszel egy villámcsapás miatt leégett a Szatmárnémetitől északnyugatra fekvő Atya nemrég felújított római katolikus temploma. Az Alaptörvény szerint felelősséggel tartozunk a határon túli, magyarok lakta településekért, így a soroksári Fidelitas csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciójához, s arra kérte a helyi önkormányzatot, járuljon hozzá a templom rekonstrukciós költségeihez 500 ezer forinttal – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Sinkovics Krisztián, a soroksári Fidelitas elnöke.

Petneházy Dávid megyei elnök bejelentette: a hagyományos süteményvásárukon túl, melynek bevételét az atyai templom újjáépítésére ajánlják fel, hamarosan Kárpátaljára utaznak, és tartós élelmiszert, digitális eszközöket, ruhát, valamint játékokat visznek az ott élő magyar fiataloknak, családoknak. Hozzátette: emellett gyűjtést indítanak a megyében, hogy a körülbelül 30–40 millió forintos felújítási költségekhez hozzájáruljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában