Helyi közélet

2017.02.26. 21:13

Disznóvágással űzték el a telet a nyírbátori nyugdíjas határőrök

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött vigassággal űzte el a telet, a gonosz, ártó szellemeket, és köszöntötte a természet ébredését, az újabb reménységek beteljesítését ígérő kikeletet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagsága.

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött vigassággal űzte el a telet, a gonosz, ártó szellemeket, és köszöntötte a természet ébredését, az újabb reménységek beteljesítését ígérő kikeletet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagsága.

Már pirkadatkor együtt volt az egész csapat. A férfiak levágták és feldolgozták a jókora disznót Janovics János és Gyarmati István böllérkedésével és vezérletével. Töltötték a hurkát-kolbászt, a Májer házaspár pedig dekányi pontossággal porciózta a kóstolókat. Örökös forralt-bor felelősünk, Fodor Sándor gondoskodott arról, hogy megeredjen a nyelvünk. Hamar el is kezdődtek a sztorizgatások, ugratások, tréfálkozások, s hogy Dóka Ferenc is elemében érezze magát, sorra jöttek elő a régmúltból a határőr történetek.

Közben az asszonyok elkészítették reggelire a pikáns ízű hagymás vért, ebédre a pörcöt, farsangi díszbe öltöztették az esti vigasság helyszínéül szolgáló klubtermet, s kínálgatták a finom pogácsát és fánkot.

Az egész napos fáradtság köddé foszlott, amikor az esti mulatság nyitányaként színre léptek titkos, rejtett "tehetségeink", és operettekkel szórakoztattak bennünket. Házi bonvivánunk, Fábián Károly a "Londonban sej..." kezdetű dalt adta elő, majd egy igazi primadonnával, Levendáné Lengyel Valériával a "Te rongyos élet" című dalt, hivatásos művészeket megszégyenítő hitelességgel. Harascsák György Kabos Gyula-i magasságokba emelkedett a "Pénzemet én máma mind elmúlatom" című dal előadása közben.

A Horváth Mihályné és Petrika Jánosné által a mesék világából merített jelenetből megtudtuk, hogy a házastársi harmónia megteremtésének legjobb eszköze régen a férj kezében lévő bot volt. Miközben jót derültünk ezen,

arra gondoltunk reménykedve, hogy ma már talán kifinomultabb eszközökkel történik mindez.

Próbára tették nevetőizmainkat az "öreg, bottal járó asszonyok, akik menten hátrahagyták botjaikat, mikor kicsaptak a hámból és belefeledkeztek a mulatozásba.

A hurka-kolbász vacsorát és a tombolasorsolást követően önfeledten nótáztunk és táncoltunk másnapba nyúlóan, melyhez a talpalávalót kitűnő zenészünk, Pásztor István szolgáltatta.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában