Helyi közélet

2017.02.15. 17:30

Koncerttel tisztelegnek a karnagy emléke előtt Nyíregyházán

Nyíregyháza - Második alkalommal rendeznek kórustalálkozót Fehér Ottó karnagy emlékére és tiszteletére február 25-én 15 órakor Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola épületében.

Nyíregyháza - Második alkalommal rendeznek kórustalálkozót Fehér Ottó karnagy emlékére és tiszteletére február 25-én 15 órakor Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola épületében.

A nyíregyházi tanárképző főiskola egykori karvezetés szakos tanára, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola zenei tagozatának a vezetője két éve hunyt el, s halálának évfordulója alkalmából ismét találkoznak megyénk énekkarai, hogy tisztelegjenek az emléke előtt.

A rendezvényt megnyitja Fehérné Lóczi Ildikó, majd a műsorban fellép az Erkel Ferenc Városi Vegyeskar (Fehérgyarmat), a Harmónia Kamarakórus (Nyíregyháza), a Meglepetés Együttes (Nagykálló), a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kórusa és a Zenebarátok Kórusa (Mátészalka). A hangverseny végén összkari előadásban csendül fel Smetana: Az eladott menyasszony című művéből az egyik népszerű dal (Élet, élet …). A műsorvezető Nagy Géza Zoltán lesz.

Fehér Ottó Budapesten született 1945. november 1-jén. A középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte szolfézs szakon, majd karvezetést tanult 1964 és 1969 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, ahol Vásárhelyi Zoltán és Párkai István növendéke volt.

A főiskolai diploma megszerzése után, 1969-től tanított a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, ahol 1988-ban beindította a karvezetés-ének egyszakos képzést. Vezetője volt a Nyíregyházi Vegyeskarnak, kórusával több versenyről értékes díjakkal tért haza. Több évig vezette a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola zenei tagozatát, 2003-ban pedig már nyugdíjasként elindította az Abigél Többcélú Intézmény középfokú művészeti szakképzésében a zeneművészeti szakterületet. Két évig volt a Harmónia Kamarakórus szakmai vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában