Helyi közélet

2017.04.22. 13:22

Kuckó a nyírbátori fiataloknak

Nyírbátor - „Azt gondoltuk, hogy az egyik legfontosabb, hogy legyen egy otthonuk.”

Nyírbátor - „Azt gondoltuk, hogy az egyik legfontosabb, hogy legyen egy otthonuk.”

– Amikor tavaly úgy döntöttünk, hogy ez az év a családok és a fiatalok éve lesz Nyírbátorban, akkor mi ezt nemcsak szlo­gennek szántuk, hanem komolyan is gondoltuk – mondta Máté Antal polgármester az Ifjúsági és Családi Kuckó megnyitóján.

Az április 15-én fel­avatott kuckó átadását több mint ­féléves előkészítő munka, tervezés és ötletelés előzte meg. Az ünnepélyes meg­nyitót megtisztelte jelenlétével Tápai Szabina kézilabdázó és párja, Kucsera Gábor kajakos, akik magukkal hozták tüneményes kisfiukat, Bencét is.

– Végiggondoltuk, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a fiatalok, a középkorosztály, a gyerekek és mindenki, aki itt él, jól érezhesse magát. Azt gondoltuk, hogy az egyik legfontosabb, hogy legyen egy otthonuk – fogalmazott Máté Antal városvezető.

Felülről nyitott kassza

– Amikor a kollégák azt kérdezték, hogy mégis milyen támogatást kaphatnak az önkormányzattól, akkor én azt mondtam, hogy ez egy felülről nyitott kassza. Ez azt jelenti, hogy minden olyan jó kezdeményezést, ami ide irányul annak érdekében, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, a város egészen biztosan támogatni fog. Hogy ez mi lesz konkrétan a jövőben, az alapvetően a nyírbátori fiatalokon múlik – fogalmazott a városvezető. A napokban átadott családi kuckóban van babaszoba, a fiatalok léghokizhatnak, csocsózhatnak és biliárdozhatnak is.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában