Helyi közélet

2017.04.22. 11:21

Munka akad bőven mundérban is

Nyíregyháza - A honvédségnél minden szakma képviselője megtalálhatja a helyét, legyen az szakács, informatikus, jogász.

Nyíregyháza - A honvédségnél minden szakma képviselője megtalálhatja a helyét, legyen az szakács, informatikus, jogász.

Hogy mennyire fontos számunkra ez a karriernapi bemutatkozás itt, Nyíregyházán, mi sem bizonyítja jobban, hogy az ország első számú katonája, dr. Benkő Tibor vezérezredes személyesen lesz jelen. Ő nyitja meg a karriernapot s tart előadást arról, hogy miért jó ma a Magyar Honvédség kötelékéhez tartozni – harangozta be az eseményt dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

Pénzben nem mérhető érték a bajtársi összetartás, családi miliő

dr. Ruszin Romulusz

– Több programmal készülünk – tért a részletekre –: a debreceni helyőrségi zenekar zenés ébresztője után bemutatkozik egy lövész tűzcsoport és egy felderítő csoport is, a technikai eszközökkel, mesterlövész fegyverekkel, pilóta nélküli felderítő géppel. Lesz közelharc-bemutató, kitelepülnek a toborzók, és egy helikopterszimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők, hiszen tudjuk jól, milyen erőfeszítéseket tesz ez az egyetem a magyar repülésért. Mindezek közelebb hozzák a honvédséget, a katonák életét, hétköznapjait, a fiatalokat és időseket egyaránt várjuk.

Fontos tudni: a honvédség kötelékében minden szakma képviselője megtalálhatja a helyét, legyen az szakács, informatikus, orvos, jogász. Mindig felmerül a jövedelem kérdése: nos, egy sorállományba frissen kerülő, érettségivel rendelkező kezdő illetménye meghaladja a bruttó 220 ezer forintot, erre még jönnek pótlékok, költségtérítések, étkezési hozzájárulások, egészségügyi ellátás.

Ám ami pénzben nem mérhető, az az összetartás, bajtársi kötelék, családias hangulat és miliő, amely nem sok profitorientált vállalatnál található meg. A katonák figyelnek egymásra, s olyan feltétlen bizalom alakul ki parancsnok és beosztott között is, amire a szolgálaton kívül is lehet építeni. Az egyenruha valóban összetart.

- KM-NYZS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában