Helyi közélet

2017.05.18. 14:05

Újra hívogat az aranyszablya

Geszteréd - Az idén másodszor rendeznek Geszteréden Aranyszablya Fesztivált.

Geszteréd - Az idén másodszor rendeznek Geszteréden Aranyszablya Fesztivált.

A község különleges fesztiválját egy nem mindennapi történelmi ereklye tiszteletére hozták létre. Találtak ugyanis a településen egy világhírű vezéri sírt, amiből a régészek szerint Árpád vezér egyik fiának az aranyszablyája került elő. A program minden évben a település községi park­jában kap helyet, így lesz ez most május 20-án is.

A sportok kedvelőinek érdemes lesz már korán reggel talpon lenniük, ugyanis a sírfeltárás évének tiszteletére kitűztek egy 1927 méteres futótávot, s a verseny rajtszámai 8 órától átvehetők. Leküzdhető egy 500 méteres táv is, amelynek az a különlegessége, hogy a fordulója a Templomdűlő nemrég feltárt kora középkori templománál lesz.

A fesztiválon gazdag kulturális program – íjász- és solymászbemutató, koncertek, táncház –, valamint kirakodóvásár várja a látogatókat, az ételért és italért pedig a község saját helyi pénzével, a Geszterédi Bankóval lehet majd fizetni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában