Helyi közélet

2017.06.14. 18:00

Abroncsokban mért öröm - Vajai családon segített a Michelin

Nyíregyháza, Vaja - Bibendum, vagyis pontosabban a Nyíregyházán működő Michelin Hungária Kft. négy gumiabronccsal segített meg egy vajai rászoruló családot. Az adományt hétfőn adta át a családnak dr. Nemes Attila ügyvezető igazgató.

Nyíregyháza, Vaja - Bibendum, vagyis pontosabban a Nyíregyházán működő Michelin Hungária Kft. négy gumiabronccsal segített meg egy vajai rászoruló családot. Az adományt hétfőn adta át a családnak dr. Nemes Attila ügyvezető igazgató.

Egy személygépkocsihoz való négy abroncs nem jelent napjainkban elérhetetlennek számító luxuscikket, ugyanakkor vannak olyan élethelyzetek, amikor egy-egy rászoruló család anyagi helyzete nem engedi meg a biztonságot jelentő négy új gumi megvásárlását, pedig nélkülözhetetlenek a mindennapi életükben.

A Nyíregyházán működő Michelin Hungária Kft. már számos alkalommal bizonyította, hogy érzékeny a környezetében élők gondjai, problémái iránt, s kész volt most is a jótékonykodásra. Megható pillanatokat örökíthetett meg a fényképezőgép hétfő délután a kft. irodaépületében, amikor a cég egy garnitúra gumiabronccsal segített meg egy rászoruló családot.

Jótékonysági akciókban

– Már negyedik éve, hogy a Vaján élő Király szülők hetente többször is hozzák egyéni fejlesztésre gyermeküket, Csillát a nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumba. Csilla a születése után bekövetkezett állapotváltozása miatt különleges gondozásra szorul, valakinek a nap minden percében mellette kell lennie. A 21 éves leányt szeretet és gondoskodás veszi körül, a szülei mindent elkövetnek, hogy megkönnyítsék és széppé varázsolják az életét – elevenítette fel az előzményeket lapunknak Vincze András, az oktatási intézmény gyógypedagógusa.

– Szoros kapcsolatot ápolok a szülőkkel, gyakran találkozunk, s egy ilyen beszélgetéskor hangzott el, hogy elég idős már a számukra nagyon fontos és nélkülözhetetlen Opel autó, amellyel Csillát szállítják. Az abroncsok is már vészesen megkoptak, azonban anyagi helyzetük miatt nem gondolhatnak új gumik vásárlására. Magán­emberként és gyógypedagógusként kerestem meg a Miche­lin Hungária Kft.-t, hogy közösen segítsünk a Király családon – folytatta a pedagógus.

– A cég már korábban is nyitott volt a jótékonysági akcióink, a különböző kezdeményezéseink iránt, például a Mentor Alapítványt támogatva nagyon sok fiatal táborozását segítette már elő. Először Ráti Gyöngyi kommunikációs szakértőnek mondtam el a Király család történetét, aki aztán továbbította kérésünket dr. Nemes Attilának, a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának.

Betegségek, kezelések

A kérés érző szívekre talált, s a Mentor Alapítvány közvetítésével hétfőn a Király szülők Csilla gyermekük jelenlétében átvehették a négy abroncsot.

– Nagyon szépen köszönjük a Michelin Hungária Kft.-nek az adományt, a Mentor Alapítványnak pedig a közvetítő segítséget – mondta el érdeklődésünkre Király János és felesége.

– Tizenhat éve van meg az autónk, azóta ugyanaz a gumi van rajta, nagyon megértek már a cserére. Sajnos, különböző betegségek, kórházi kezelések miatt nem tudtunk gyűjteni gumikra, ezért nagyon hálásak vagyunk mindenkinek.


Tartalmasabb életet...

Az abroncsok átadása után dr. Nemes Attila ügyvezető igazgató a következőket nyilatkozta lapunknak:

– Amikor eljutott hozzám a család problémája, természetesen az volt első gondolat, hogy segítünk. Szerencsére az nem volt kérdés, hogy anyagiakban vagy tárgyiakban kell-e segítséget nyújtanunk, hiszen a kérés éppen illeszkedett a gyárunk profiljába. A Mentor Alapítvánnyal egyébként jó a kapcsolatunk, évek óta segítjük a hátrányos helyzetű gyermekek körében végzett munkáját. Az a cél vezérel bennünket, hogy ahol élünk, segítsük a hátrányos helyzetű csoportokat, felelősséget érzünk azért, hogy tartalmasabb, teljesebb életet élhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában