Helyi közélet

2017.06.03. 12:37

Bocsánatkérésre kötelezték Simonékat

Nyírbogát - Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, jogerős és végrehajtható.

Nyírbogát - Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, jogerős és végrehajtható.

– A Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletével megállapította, hogy a Fidesz 2013. november 6-án Nyírbogáton tartott választókerületi ülésén dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, Nyírbogát jelenlegi polgármestere szélsőséges hírportálokon megjelent rágalmazó tartalmú és személyiségi jogot sértő közlések híresztelésével megsértették a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogomat – tájékoztatta lapunkat dr. Helmeczy László. A nyíregyházi ügyvéd elmondta: a bíróság kötelezte dr. Simon Miklóst és dr. Simonné dr. Rizsák Ildikót, hogy egyetemlegesen fizessen meg részére kétmillió forint kártérítést, és ezen összeg 2013. november 6-ától járó kamatait, valamint a jogerős ítélet eltiltja őket a további jogsértéstől.

További eljárások

– Az ítélet feljogosít arra, hogy dr. Simon Miklós és dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó költségére mind az országosan megjelenő Magyar Idők napilapban, mind pedig a Kelet-Magyarország napilapban fizetett hirdetést adjak fel, amelyben a nyilvánosság előtt kötelesek elégtételt adni számomra a jó hírnevem megsértéséért – ismertette a nyíregyházi ügyvéd.

Kötelesek bocsánatot kérni, sajnálatukat kifejezni azért, mert az emberi és szakmai tisztességét és becsületét durván megkérdőjelező, valótlan tényeket híreszteltek egy, a kuruc.info hírportálról letöltött írás szórólapon megjelentetésével és a Fidesz nyírbogáti választókerületi ülésén annak szétosztásával.

– Az évek óta húzódó ügyben Simonék mind az Egri Törvényszéken, mind pedig a másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtáblán letagadták a sérelmemre elkövetett cselekményeiket. Tagadásukkal szemben az ítélőtábla jogerősen megállapította a felelősségüket. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye, jogerős, végrehajtható – tette hozzá dr. Helmeczy László. Kifejtette: miután az alapügy befejeződött, további eljárások várhatóak hamis tanúzás, perben csalás bűncselekménye miatt, mivel az alapügy jogerős befejezése után indítható eredményesen az eljárás hamis tanúvallomást tevő tanúk ellen, illetőleg a hamis bizonyítékok felhasználása, perben csalás miatt.

Jogorvoslati lépések

– Az ítéletet igazságtalannak és megalapozatlannak tartjuk. Arról, hogy ki állított hamis tanúkat és végzett törvénytelen lehallgatásokat, sokat tudnék beszélni. A törvény által ránk kirótt kötelezettségeket természetesen teljesítjük, azonban a további jogorvoslati lépéseket is meg fogjuk tenni – reagált lapunk érdeklődésére dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában