Helyi közélet

2017.06.09. 16:04

Digitális esélyt kaptak

Nyírbátor - A németországi székhelyű cégnél prioritást élvez az oktatás.

Nyírbátor - A németországi székhelyű cégnél prioritást élvez az oktatás.

A SAP Hungary Kft. szoftvercég és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács Digitális Esély 2016 elnevezésű pályázata új távlatot nyitott meg a nyírbátori Bethlen Gábor Szakképző Iskoláért Alapítvány előtt. Ennek révén a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tizenhét tanulója kapott lehetőséget ECDL START bizonyítvány megszerzésére.

Tablet a legjobbaknak

Az idei pályázat a leghátrányosabb helyzetűeknek nyújt segítséget ahhoz, hogy közülük minél többen rendelkezzenek versenyképes digitális készségekkel. A pályázati összeg a tanfolyam, a vizsgakártyák és a vizsgák költségét tartalmazta. A motivációval sem volt gond: az alapítvány vezetősége ünnepélyes keretek között tableteket adott át a három legjobban teljesítő tanuló számára.

Remek ugródeszka

A németországi walldorfi székhelyű SAP SE a világ 190 országában vállalati szoftverek és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó piacvezető cég. A vállalat több mint 40 éves történetében – profiljának is köszönhetően – prioritást élvez az innováció és az oktatás ösztönzése. Az ominózus pályázat az idei évben is esélyt teremt arra, hogy a diákok az így megszerzett tudást hasznosítani tudják a további tanulmányaik és a munkaerőpiaci elhelyezkedésük során.

Mi az az ECDL?

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány – European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL finn ötlet alapján 1996 óta létezik. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában