Helyi közélet

2017.06.30. 16:24

LMP-sajtótájékoztató: " A paksi szerződést fel kell bontani"

Nyíregyháza. – A Bloomberg legfrissebb jelentése szerint a következő húsz évben a napenergiából termelt áram költsége 66%-kal csökken. Ez azt jelenti, hogy mire Paks 2 elkészül, az atomerőművel termelt áram kilowattórája 27–31, míg napenergiával 5–7 forint lesz. A paksi szerződést tehát fel kell bontani, a kérdés csak az, hogy erre mikor kerül sor – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Cselószki Tamás, az LMP megyei elnöke.

Nyíregyháza. – A Bloomberg legfrissebb jelentése szerint a következő húsz évben a napenergiából termelt áram költsége 66%-kal csökken. Ez azt jelenti, hogy mire Paks 2 elkészül, az atomerőművel termelt áram kilowattórája 27–31, míg napenergiával 5–7 forint lesz. A paksi szerződést tehát fel kell bontani, a kérdés csak az, hogy erre mikor kerül sor – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Cselószki Tamás, az LMP megyei elnöke. Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese kifejtette: a magyarok nagy része nem akarja a paksi bővítést, a kormány viszont ragaszkodik az évszázad legrosszabb üzletéhez. – Háromezer milliárd forint kölcsönt vettünk fel az oroszoktól devizában, de lehet, hogy a többszörösét fizetjük majd vissza, így az atomenergia ára is magasabb lesz. Ráadásul nem megoldott a nagy aktivitású hulladék elhelyezése, aminek a költségét fel sem tudják becsülni.

Az LMP szeretné elérni, hogy bocsássák népszavazásra a paksi bővítés kérdését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában