Helyi közélet

2017.06.02. 13:37

Sóstó-fejlesztés: megszűnt a nyomozás

Nyíregyháza, Sóstó - Az Együtt panasszal él, a Fidesz elutasítja az alaptalan vádaskodást.

Nyíregyháza, Sóstó - Az Együtt panasszal él, a Fidesz elutasítja az alaptalan vádaskodást.

– A 2,1 milliárd forintból elkészült Sóstó-fejlesztési Projekt kivitelezése során felmerült visszásságok miatt tett feljelentés alapján indított nyomozást másfél év után a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette. A határozat nem alkalmas a nyomozás lezárására, a feljelentésben megfogalmazottakat nem vizsgálták kellőképpen – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lövei Csaba önkormányzati képviselő. Az Együtt nyíregyházi elnöke közölte: mint az egyik feljelentő, panasszal élt a megszüntető határozat ellen a Legfőbb Ügyészségen s elfogultsági indítványt tett.

– Nagy reményeim nincsenek, de minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a nyomozás folytatódjon – hangsúlyozta, és konkrét példát említett: a műszaki szakértő megállapította, hogy a 3+2 centiméter helyett pár milliméter vastag rekortánt helyeztek el a futópályán, majd azt fogalmazza meg, mivel ilyen műszaki tartalmú burkolat nem létezik, rossz volt az eredeti kiírás, így rendben van a „silány minőségű” burkolat.

– Ez szerintünk megkérdőjelezhető, de az ügyészség fenntartások nélkül elfogadta. Az Együtt és szövetségesei megalapították a Közérdekvédelmi Központot. Az árnyék-korrupcióellenes ügyészség célja, hogy az ügyészségnél lezárt vagy el sem kezdett nyomozások a kormányváltás után újra elővehetőek legyenek. Ilyen lesz a Sóstó-fejlesztés is.

A város rossz hírét kelti

– Immáron sokadjára be­bizonyosodott, hogy az Együtt politikusainak alaptalan ­vádaskodásra, lejáratásra ­épülő politikája nem vezet se­hova. Az Együtt botrány­keltésben érdekelt politikusainak valódi arcát a nyíregyháziak már megismerhették, amikor ­városunk főterén intettek be az itt élőknek, majd az erről ­készült fotók ellenére mindezt letagadták. Ez a mérhetetlen támogatottságú, valódi tagság nélkül működő párt stílusa. Lövei Csaba ismét elfelejtett bocsánatot kérni azoktól, akiket közvetve alaptalanul megvádolt, és azért is, hogy önkormányzati képviselőként folyamatosan Nyíregyháza rossz hírét keltette és kelti ezekben az ügyekben – ­reagált az elhangzottakra a Fidesz Nyíregyházi Szervezete.

Nincs bűncselekmény

A megyei főügyészségtől az alábbi tájékoztatást kaptuk: a költségvetési csalás vétsége és más bűncselekmény miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán indult bűnügyben a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség május 9-én kelt határozatával a nyomozást bűncselekmény hiányában szüntette meg. A határozatot az ügyészség a feljelentőknek azzal küldte meg, hogy ellene panasszal nem élhetnek, tekintve, hogy sem a költségvetési csalásnak, sem a versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettének nem sértettjei.

KM


Szeptemberben egy magánszemély, decemberben Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője, januárban Juhász Péter, az Együtt alelnöke tett feljelentést a sóstógyógyfürdői beruházásokat illetően. Információink szerint az ügyeket egyesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában