Helyi közélet

2017.06.30. 18:10

Szakgimnáziumi képzések Záhonyban

Záhony - A 2017-18-as tanévben tovább színesedik a határvárosi középiskola képzési profilja.

Záhony - A 2017-18-as tanévben tovább színesedik a határvárosi középiskola képzési profilja.

A kilencvenes években még csak a 9-12. évfolyam két párhuzamos osztályában folyt oktatás-képzés a határvárosi intézményben, míg az új tanévben már húsz osztályban és nyolcféle képzésben vehetnek részt az intézmény diákjai. Az első négy évfolyamon közlekedési, közgazdasági és rendészeti szakirányban tanulhatnak a diákok, az érettségizetteknek pedig vasútforgalmi szolgálattevői, jegyvizsgálói, vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézői, logisztikai és szállítmányozási ügyintézői, valamint közlekedésautomatikai műszerész szakon indítanak 2 éves képzéseket. Ez utóbbi szakot - egyedüliként az ország keleti felében - harmadik éve indítja a záhonyi középiskola.

Nappali tagozaton az első és a második szakképzés megszerzése ingyenes. A jelentkezési korhatár 23 év. Esti felnőttoktatásban kilencféle szakirányban tanulhatnak az érdeklődők. Idén már lehetőség van az intézmény honlapján keresztül az online jelentkezésre is. A távolabbról jelentkezők számára kollégiumi ellátást biztosítanak.

További információkkal az iskola titkárságán szolgálnak a 45/525-056-os telefonszámon.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában