Helyi közélet

2017.06.07. 13:20

Tabutémának számít most is a férfimeddőség

Csenger - A meddőség több szempontú megközelítése a hazai népességfogyás tükrében címmel rendezett a napokban kerekasztal beszélgetést a Johannita Segítő Szolgálat Babacsalogató munkacsoportja a csengeri O’sváth Gyűjtemény olvasótermében.

Csenger - A meddőség több szempontú megközelítése a hazai népességfogyás tükrében címmel rendezett a napokban kerekasztal beszélgetést a Johannita Segítő Szolgálat Babacsalogató munkacsoportja a csengeri O’sváth Gyűjtemény olvasótermében. A fórum olyan sorskérdésekkel foglalkozott mint a népszaporulat és a nemzet megmaradása, s mindez összhangban volt az ugyanazon a napon Budapesten megtartott Családok XI. Világkongresszusával.

A csengeri fórumon összegyűlt vendégeket, közéleti személyiségeket, lelkipásztorokat, orvosokat, védőnőket dr. Arday András, a rendezvény házigazdája köszöntötte, majd Kovács Sándor országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez.

Az esemény rögtön egy meglepetéssel indult, ugyanis Bogdán Zsolt neves marosvásárhelyi színművész Dsida Jenő estjéből adott elő egy részletet. A lenyűgöző előadást követően szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők. Dr. Szőke József szülész-nőgyógyász főorvos, dr. Tőkés Zoltán lelkipásztor, klinikai lelki gondozó, az Egyesült Államokból érkezett Prof. dr. Ősapay György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, és nem utolsó sorban dr. Szöőr Anna pszichológus-jogász fejtette ki véleményét és tapasztalatát a népszaporulat kérdéséről, illetve a meddőségi problémákról.

A szakemberek egyetértettek abban, hogy szemléletváltásra van szükség a meddőség terén, egyre átfogóbban kell a fiatalok párválasztását, családalapítását támogatni. Reflektorfénybe került a férfimeddőség ténye is, amely sokfelé változatlanul tabutéma.

A Babacsalogató Alapítvány nemes célkitűzése, hogy a neves amerikai és angliai egyetemeken, kutató központokban megszerzett tudás jusson el minden olyan magyar párhoz, amely gyermeket szeretne.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában