Helyi közélet

2017.07.31. 17:08

Ajándék a mátészalkai menhely lakóinak

Mátészalka - Hollandiából érkezett az építőanyagokból és élelemből álló adomány.

Mátészalka - Hollandiából érkezett az építőanyagokból és élelemből álló adomány.

Nagyon szép ajándékot kapott a mátészalkai kutyamenhely: a napokban mintegy 300 ezer forint értékű adomány érkezett hozzájuk Hollandiából.

A kiváló néptánckutatóra, dr. Balázs Gusztávra sokan emlékezhetnek, pedig a megyei múzeum egykori néprajzosa jó húsz éve már Hollandiában él; igaz, feleségével, Elsa Balázzsal a nyár egy részét ma is szülővárosában, Nagyecseden tölti. A szintén nagyszerű táncos és énekes Elsa a nagybátyjától, Gerard van Nimwegentől, annak halála után gyönyörű bútorokat örökölt, majd az értékesítésükből származó 300 ezer forintot a nagybácsi kívánságának megfelelően – aki hozzájuk hasonlóan nagyon szerette a kutyákat – a Nagyecsedhez legközelebb található mátészalkai menhely lakóinak ajánlotta fel az életkörülményeik javítására.

Az élelemből és építési anyagokból álló adományt a házaspár személyesen vitte el Mátészalkára, ahol már hozzá is láttak az új kennelek kialakításához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában