Helyi közélet

2017.07.07. 16:24

Konferencia Szatmár neves családjairól

Cégénydányád, Zsarolyán - Az immár hagyományosnak tekinthető Luby Emléknapokat július 7-8-án rendezi meg a Luby Társaság.

Cégénydányád, Zsarolyán - Az immár hagyományosnak tekinthető Luby Emléknapokat július 7-8-án rendezi meg a Luby Társaság.

A cégénydányádi Kende-kastélyban pénteken 10 órakor kezdődő konferencián a történelmi Szatmár kiemelkedő családjairól, a térség néprajzáról és természeti értékeiről hangzanak el előadások, majd a Nemesi Udvarban a faluközösség hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők

. A szombaton 10.30-kor Zsarolyánban kezdődő ünnepség főhajtás Inántsi Pap Endre ügyvéd, költő, műfordító munkássága előtt születésének 200. évfordulója alkalmából. A résztvevők megemlékeznek Inántsi Pap Endre barátjáról, Petőfi Sándorról, aki 1846-47-ben az itteni haladó gondolkodású ifjak kalauzolásában többször is felkereste a szatmári falvakat. Az ünnepségen Pap Endre tiszteletére emlékkövet avatnak, emlékfát ültetnek. A rendezvényen jelen lesz Luby Péter, Luby Zsigmond ükunokája is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában