Helyi közélet

2017.07.29. 10:27

Morgó nekünk nem pálya

<em>Jó hírem van. Lehet készíteni a rekeszizmokat, rafinált kozmetikai pakolásokkal visszaadni rugalmasságát nevetésen kívül a száj-, a szemkörnyék mélyülő ráncaiért felelős rostoknak. Négy hét múlva ismét eljön hozzánk VIDOR.</em> <strong>Galambos Béla írása.</strong>

Jó hírem van. Lehet készíteni a rekeszizmokat, rafinált kozmetikai pakolásokkal visszaadni rugalmasságát nevetésen kívül a száj-, a szemkörnyék mélyülő ráncaiért felelős rostoknak. Négy hét múlva ismét eljön hozzánk VIDOR. Galambos Béla írása.

Ennyi sikeres nyárutóval a hátunk mögött nyilván mindenki tisztában van vele, hogy nem a hét kedves mesefigura legvidámabb törpéjéről van szó. A legvidámabb egyébként is az egy barakk volt, ahogyan Magyarországot titulálták az egykori vasfüggönyön innen. Márpedig a hagyomány kötelez. Erre az utóbbi időkben próbál rácáfolni Vidor mesebeli ellentétpárja, Morgó, aki mogorvaságát igyekszik ránk erőltetni. Mondanom sem kell, hiába teszi, köszönhetően például a számunkra ma is nemzeti sikereket tartogató magyar vizes vb-nek is. Persze, az is igaz, hogy mostanában elég sokszor nevetünk kínunkban. Legutóbb például az osztrák kancellárnak a hazánkat uniós pénzcsapok elzárásával fenyegetők és hazai drukkereik táborához simuló javaslatán.

No, de vissza a megyeszékhely polgárainak arcán az idén már tizenhatodjára mosolyt fakasztó VIDOR Fesztiválhoz. Abban biztosak lehetünk, hogy Nyíregyháza most is nyitott szívvel és jó szokásához híven jó idővel látja vendégül a komédiázás legnagyobb hazai mestereit, mellettük pedig kiváló muzsikát játszó zenészek egész arzenálját.

A magam részéről pedig annyit bizton ígérhetek, hogy amikor majd a Kossuth téri megnyitón magasba röppennek a fesztivál kezdetét jelző színes léggömbök a VIDOR betűivel, a kis unokáimmal ismét ott leszünk.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában