Helyi közélet

2017.08.15. 11:07

Fehér a Nyíregyházi Állatpark bivalylánya

Nyíregyháza - Különleges, fehér bivaly érkezett a Nyíregyházi Állatparkba a nagyszebeni állatkertből.

Nyíregyháza - Különleges, fehér bivaly érkezett a Nyíregyházi Állatparkba a nagyszebeni állatkertből.

A Parasztudvar új lakója egy együttműködés keretében érkezett a megyeszékhely 300 ezer négyzetméteres parkjába. – A közelmúltban Nagyszeben keresett meg bennünket azzal, hogy szeretnének fehér tigrist. Megkapták, azonban nagyon zavarban voltak, hogy milyen módon tudnák ők ezt viszonozni. Fehér bivalyunk nem volt, a nagyszebenieknek igen, így örömmel ajándékozták városunknak az állatot. Így került ide a fehér bivaly kislány – árulta el a részleteket Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A fehér bivaly igazi különlegesség, színe nem szokványos, hiszen Magyarországon a 16. századtól a tenyésztett állat általában fekete, vagy sötétbarna bundájú. A bivaly 100 évvel ezelőtt még fontos igavonó háziállat volt, hiszen ereje 50 százalékkal nagyobb, mint a szarvasmarháé. A második világháború után a tenyésztése a Kárpát-medencében szinte teljesen megszűnt.

A Nyíregyházi Állatpark fehér bivalyához később érkezhet egy hím is, így talán még szaporulatot is láthatnak a Parasztudvar látogatói.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában