Helyi közélet

2017.08.16. 12:44

Jobbik-sajtótájékoztató: Így oldanák meg Nyíregyháza parkolási gondjait

Nyíregyháza – Tüneti kezelések helyett komplex megoldásra van szükség a Nyíregyházán tapasztalható parkolási gondok enyhítése érdekében – szögezte le Lengyel Máté, a Jobbik választókerületi elnöke, majd konkrét javaslatokkal állt elő.

Nyíregyháza – Tüneti kezelések helyett komplex megoldásra van szükség a Nyíregyházán tapasztalható parkolási gondok enyhítése érdekében – szögezte le Lengyel Máté, a Jobbik választókerületi elnöke, majd konkrét javaslatokkal állt elő.– A parkolóhely-hiány miatt sok autós parkol a belvároshoz közeli Ibolya utca zöld területén, illetve a kórház körüli kis utcákban. A NyírPlaza parkolók fizetőssé tétele érthető, de félő, tovább növeli majd a gondokat, ráadásul más áruházak is hasonló döntésre szánhatják rá magukat. Rövid távú megoldást jelenthet a kórház területére tervezett parkolóház januári befejezése, ám a dolgozók és a betegek, látogatók száma így is többszöröse lesz a befogadó kapacitásnak. Szorgalmazzuk a Síp utca – Egyház utca közötti parkoló mélygarázzsá alakítását, a Hunyadi utca – Bujtos utca kereszteződésénél mélygarázs, parkolóház építését, a parkolási rendszer felülvizsgálatát, a tömegközlekedés átszervezését, önkormányzati kézbe vételét, a biciklis közlekedés fejlesztését, parkolóházak, mélygarázsok kialakítását a kiskörúton kívül, a város bevezető szakaszain és a turisztikailag fontos helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában