Helyi közélet

2017.08.03. 12:38

Péntek este balfácán lesz vacsorára a szabadtéri színpadon

Nyíregyháza - A könnyfakasztó komédia a szabadtéri színpadra érkezik.

Nyíregyháza - A könnyfakasztó komédia a szabadtéri színpadra érkezik.

Mi kell egy jó vacsorához? Végy egy jól menő párizsi könyvkiadót, vágd ketté lumbágóval, spékeld meg egy unatkozó feleséggel és egy excentrikus szeretővel! Hagyd főni levében pár órát, adj hozzá egy kiváló reumatológus professzort, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Tégy hozzá egy segítőkész barátot, majd miután a javát leszűrted, hintsd meg egy megszállott gyufamakett-építővel, végül add meg savát-borsát egy futballdrukker adóellenőrrel! Mindezek után lassú tűzön főzd meg, hogy felszolgálhasd a kétórás kulináris ütközet végén a Balfácánt vacsorára!

Gyufaszálak világa

A könnyfakasztó komédiát, melyből Dilisek vacsorája címmel film is készült, a Vörösmarty színház péntek este hozza el a szabadtéri színpadra, hogy kétórányi felhőtlen szórakozással ajándékozzák meg a nagyérdeműt. A darab humoros, nem hiányoznak belőle a félreértések, a végeredmény a teljes káosz. Az egyik oldalon ott van a dúsgazdag könyvkiadó, Pierre, akinek mindene megvan, amiről mások csak álmodnak, mégsem tudja élvezni az életet. Kell neki valami pótcselekvés: minden héten olyan vacsorát szervez, amire csodabogarakat hív, de csak azért, hogy a társaságuk a vendégen jól kiröhöghesse magát. A legújabb jelölt egy hivatali alkalmazott, aki szabadidejében gyufaszálakból építi fel a világ nevezetességeit – ő áll a másik oldalon, ott, ahol az emberek reggeltől estig robotolnak, és ha van egy kis idejük, azt a hobbijuknak szentelik. A két világ találkozásakor nagyon nehéz eldönteni, hogy ki is az igazi balfácán. A fél kilenckor kezdődő előadás főszerepeiben Gáspár Sándort, Nagy Pétert, Törőcsik Franciskát és Tóth Ildikót láthatjuk, az előadást Tasnádi Csaba rendezi.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában