Helyi közélet

2017.09.30. 16:53

Tanévnyitó a szakkollégiumban

Nyíregyháza - Pénteken mutatták be a Szakkollégiumi Tudástár negyedik részét.

Nyíregyháza - Pénteken mutatták be a Szakkollégiumi Tudástár negyedik részét.

Amikor a nyíregyházi evangélikus kistemplomban péntek délután felcsendült Fenyvesi Gabi Ádám, hol vagy? című dala, már sejtettük, hogy egy rendhagyó tanévnyitóra kaptunk meghívást. Az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatóit kevésbé lepte meg Laborczi Géza igazgató-lelkész kicsit sem hétköznapi igei köszöntése, mint a sajtó meghívott képviselőit azonban, még a sokat tapasztalt fiatalokat is megmosolyogtatta az 1967-es Táncdalfesztivál slágere.

Hol vagy? – szólt az Úr első kérdése az emberhez, amit számtalan formában feltettek azóta. Az örökzöld dal okozta derűt Ady Endre sorai keményítették meg a hívő lelkekben: „Hallom, ahogy lelkemben lépked / S az ő bús „Ádám, hol vagy?”-ára / Felelnek hangos szívverések.”

A tanévnyitó előtt megismerkedhettük a Szakkollégiumi Tudástár negyedik, dr. Hüse Lajos szociológus és Molnár Erzsébet intézményvezető jegyezte Fiatal felnőttek iskolai és társadalmi inklúziójának támogatása című kötetével. A kiadvány a társadalmi kirekesztés és befogadás különböző aspektusait, a felsőoktatási intézmények belső világának szociológiai viszonyait, pedagógiai módszereit elemzi.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában