Helyi közélet

2017.10.19. 16:25

Átadták a felújított Dohány utcai játszóteret

Nyíregyháza - A környékbeliek legnagyobb örömére befejeződött a Dohány utcai játszótér átalakítása és bővítése Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A környékbeliek legnagyobb örömére befejeződött a Dohány utcai játszótér átalakítása és bővítése Nyíregyházán.

A mai kornak megfelelő, környezettudatosságra nevelő játszótéren többek között csúszdavár, ­mászóköves fal, kosárlabdapálya várja a környéken élőket, s felújították az utcabútorokat is.

– Tizenhat kondiparkot és csaknem száz játszóteret üzemeltet a NyírVV Nonprofit Kft. – említette bevezető gyanánt a szerdai átadáson Ignéczi Csabáné ügyvezető, s mindjárt hozzátette: a Dohány utcai létesítmény esetében inkább a sport- és játszóhely a megfelelő megnevezés, ugyanis tavaly kondipark is épült itt.

– Ez egy olyan fejlesztés, amelyet három éve az itt élőkkel közösen álmodtunk meg – mondta Jeszenszki András, a terület önkormányzati képviselője. Kiemelte: a több mint tízmillió forintos fejlesztés eredményeképpen a játszótér immár a legkisebbek, a kicsit nagyobbak és a felnőttek igényeit egyaránt kiszolgálja.

– Ez a huszonkilencedik játszótérépítés az elmúlt négy évben – érzékeltette dr. Kovács Ferenc, hogy a városvezetés kiemelten foglalkozik a gyerekekkel. – Az összes óvoda és bölcsőde felújítására sor kerül 2020-ig, emellett nem áll meg a játszótérépítés sem – mondta a megyeszékhely polgármestere.

– Legyen ez egy családi találkozóhely, ahol a környékbeliek apraja-nagyja örömteli pillanatok részese lehet – fejezte ki óhaját dr. Kovács Ferenc, mielőtt az Apáczai Csere János Általános Iskola 2. c osztályával léggömbök magasba bocsátásával felavatta a Dohány utcai játszóteret.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában