Helyi közélet

2017.10.14. 13:05

Gyárfás Miklós is támogatja a Labort

Nyíregyháza - A grafikusművész elárverezi egyik első képét, a bevételt pedig felajánlja a kávézónak.

Nyíregyháza - A grafikusművész elárverezi egyik első képét, a bevételt pedig felajánlja a kávézónak.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Gyárfás Miklós grafikusművész árverésre bocsátotta Keserédes című alkotását, a befolyt összeggel pedig a nyíregyházi Labor Cafét kívánja támogatni.

– Amikor megérkeztünk Kapolcsra, a Művészetek Völgye fesztiválra a mi kis triciklinkkel – ami jelenleg a kávézó teraszán pihen –, keresnünk kellett egy olyan helyet, ahol éjszakára le tudjuk zárni. Egy tűzoltószertárban parkolhattuk le, amit a rendezvény idejére átalakítottak egy kiállítás helyszínévé. Gyárfás Miklós és Szőke Csernicsek Annamária munkáit tekinthette meg ott a fesztivál közönsége; megismerkedtünk grafikusművésszel, és felvetődött az ötlet: elárverezi az egyik képét, a befolyt összeget pedig felajánlja a Labornak – mesélte érdeklődésünkre Kövesdi Levente. A kávézó önkéntese hozzátette: a fesztivál után Gyárfás Miklósék felvették a kapcsolatot a közösségi teret üzemeltető Tabulapláza Alapítvánnyal és elindították az aukciót, amit megelőzött egy kiállítás.

– Néhány héttel ezelőtt ott már bemutatták a Keserédest és egy ismertető anyagot a kávézóról, az árverés pedig október 1-jén elindult. A grafikusművész és a kiállító, Hegedűs Tímea jelezte, hogy a hónap végén ellátogatnak hozzánk – újságolta Levente.

– Az aukcióra választott, igazi első generációs rajz még 0,4mm-es tollal készült, kizárólag lineáris technikával. A kontrasztok mindig is vonzottak, és rengeteg rajzomban visszaköszön, csakúgy, mint az életemben is. Ennek egy korai alkotása a Keserédes: egy ellentétes érzés egyik legleíróbb formája, amikor a boldogság és bánat egyszerre tör az emberre, kavarognak bennünk, de nem vegyülnek – árulta el Gyárfás Miklós a grafikáról, amire október 31-éig lehet licitálni a cornerwebshop.hu portálon.

- KM-CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában