Helyi közélet

2017.10.17. 13:51

Ingyen kenyér a világnapra

Nyíregyháza - Országszerte jó kis reklámot csináltak az egyik alapvető élelmiszerünknek.

Nyíregyháza - Országszerte jó kis reklámot csináltak az egyik alapvető élelmiszerünknek.

Gömbölyded veknik, mosolygós cipók, ínycsiklandó péksütemények fogadták tegnap a járókelőket a Korona Szálló oldalában, öt beszállító termékei kerültek a szabadtéri pultokra, s a rászorultaknak fizetni sem kellett a termékekért. Lakatos Tibortól, a Vela Pékség ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a kenyér világnapjának a tiszteletére települtek ki a megyeszékhely legfrekventáltabb helyére azzal a céllal, hogy felhívják a világ és a fogyasztók figyelmét a kenyér jelentőségére.

– A Pékek Világszövetsége 2001-ben nevezte ki október 16-át a kenyér világnapjává, s mára már több mint 30 ország kapcsolódott ehhez a világméretű akcióhoz. Magyarország 2004-től vesz részt az akcióban, a pékek néhol óvodában, másutt iskolában állítják fel a standokat, s ott helyben mutatják be a pékszakma szépségeit és nehézségeit. Mi ötödik esztendeje vagyunk jelen itt a téren, ezúttal a Nyírség-Hassó Kft. nagykállói gyártóüzeme, Nyírmada és Gávavencsellő egy-egy péksége, a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola és természetesen a Vela Pékség adta össze az adományait, amit a Vöröskereszt segítségével osztunk szét.

Mintegy 10 mázsa kenyér és 2500 darab pékáru, illetve cukrászjellegű termék talált gazdára – sorolta Lakatos Tibor.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában