Helyi közélet

2017.11.14. 12:37

Az elhunytakért szólt a harang Hermánszegen is

Hermánszeg - Az elhunyt szerettek és családtagok előtt tisztelgett Hermánszeg lakossága is a közelmúltban azon az ünnepélyes megemlékezésen, amelyet az önkormányzat rendezett a ravatalozónál.

Hermánszeg - Az elhunyt szerettek és családtagok előtt tisztelgett Hermánszeg lakossága is a közelmúltban azon az ünnepélyes megemlékezésen, amelyet az önkormányzat rendezett a ravatalozónál.

Győrfi Erzsébet polgármester mondott beszédet az elhunytak emlékére.

– Amikor valaki eltávozik az élők sorából, akkor nemcsak a rokonai, szerettei szenvednek veszteséget, hanem az egész település. Minden ember elhunytát követően szegényebb lesz a világ egy lélekkel, egy szellemmel, egy emlékezettel – fogalmazott a község vezetője.

– Ha azonban szeretettel emlékezünk rájuk és emlegetjük őket rendszeresen, nem­csak a kiemelt napokon, ha nemcsak mindenszentek és halottak napján hozunk virágot, mécsest, hanem gyakran gondozzuk a sírhelyüket, emléküket, akkor az eltávozottak mindig velünk lesznek, mint őrangyalaink. Minden családban, minden embernek vannak a szerettei köréből őrangyalai, akikhez fohászkodhatunk nehézségeink közepette és kérhetjük, hogy legyenek velünk, erősítsenek meg lelkileg bennünket.

– Hermánszegen az elmúlt esztendőben meggyászoltuk Dányádi Mártont, Kiss Ferencet, Badar Istvánnét, Őry Jenőt, az idei 2017-es évben pedig eltemettük Badar Istvánt, Badar László polgármesterünket, Badar Miklósnét és Badar Józsefet. Áldott legyen emlékezetük, halhatatlan örök lelkük, s nyugodjanak békében – mondta Győrfi Erzsébet, majd két verset olvasott fel.

A lélekharangot 5 percig az elhunyt szerettek lelkéért szólaltatta meg Osztolyka László. A megemlékezés keretében a lélekharangnál koszorút helyeztek el és mécsest gyújtottak a település vezetői és lakosai.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában