Helyi közélet

2017.11.06. 12:30

Felkészültek, jöhet a legzordabb tél is

Nyíregyháza - A téli felkészülésről adott számot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-bereg Megyei Igazgatósága.

Nyíregyháza - A téli felkészülésről adott számot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-bereg Megyei Igazgatósága.

Bár utoljára 2012-ben, azt megelőzően pedig 1999-ben köszöntött országunkra kemény tél, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden esztendőben időben felkészül a legzordabb évszak fogadására, s alaposan előkészítik, illetve megszervezik a várható munkálatokat. Erről számolt be hétfőn a társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatósága, ahol Csapó László megyei igazgató egyértelművé tette: a november 10-étől március 15-éig tartó téli szolgálat alatt nem kerülhetnek olyan nehéz helyzetbe, ahol ne tudnának helytállni, pontosabban az idén is megtesznek mindent a megye útjain utazók biztonságos közlekedéséért a hét megyei mérnökséggel, amelyből kettő az autópályák állapotát felügyeli.

A társaság közel 32 ezer kilométernyi utat kezel, s ebből csak a mi megyénkben 2139 kilométer hosszú közút található, az összesen 123 kilométernyi gyorsforgalmi útszakaszt is ide számítva. Nem nehéz kiszámítani, hogy az öt közútmérnökségre – akik előre elkészített intézkedési terv alapján dolgoznak – egyenként nagyjából 420 kilométernyi útszakasz esik.

– A legfontosabb, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges erőforrások, üzemkészen várják a telet a gépek, jól működjön az információs rendszer, s raktárainkban legyenek a hó és jégmentesítő anyagok – nyomatékosította Csapó László. Márpedig útszóró sóból közel kilencezer tonnányi van készleten, az egyéb adalékanyagokról, granulátumokról és zúzalékokról már nem is beszélve. A géppark se elhanyagolható, hiszen 54 kombinált gép és 11 hómaró áll az igazgatóság rendelkezésére, ami mellé 7 rakodó- és 5 földmunkagép is felsorakozott, s ha ez se lenne elég, további 40 jármű segítségül hívható a bajban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában