Helyi közélet

2017.11.17. 14:26

Kivilágos kivirradtig mulattak a bálban

Hermánszeg - A hermánszegi önkormányzat hagyományteremtő céllal rendezte meg az első szüreti bált a közelmúltban.

Hermánszeg - A hermánszegi önkormányzat hagyományteremtő céllal rendezte meg az első szüreti bált a közelmúltban.

Felpezsdült az élet Hermánszegen, amióta szeptemberben, az időközi polgármester-választáson elnyerte a településvezetői tisztséget Győrfi Erzsébet. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a közelmúltban szüreti mulatságot és bált rendeztek az integrált közösségi szolgáltató tér nagytermében.

A mulatság napja azzal kezdődött, hogy délelőtt a szociális földprogram telephelyén a férfi közmunkások a leszedett szőlőt ledarálták, mustot készítettek. A női közmunkások Őry Jenőné Ica önkéntes segítségével szendvicseket készítettek a megéhezőknek a batyus bálra. Az önkormányzat este hagyományteremtő céllal rendezte meg az első szüreti bált, amelyen a vendégeket Győrfi Erzsébet polgármester köszöntötte, majd a Szamossályi-Cégénydányádi Általános Iskola diákjainak tapsolhatott a közönség. Sok gyermek a szüleivel maradt a bálra is. A mulatságon nem csak hermánszegiek vettek részt, jöttek érdeklődők a környékről, sőt a határon túlról is érkeztek vendégek: egy Szatmárnémetiben élő házaspár a községben vett hétvégi házat. Egy 20 tagú szamossályi baráti körnek köszönhetően olyan mulatság, vigalom lett a nagyteremben, amilyet még nem láttak a falak.

Rengeteg felajánlás

A zenéről a gacsályi Boldizsár-family gondoskodott. Gyermek, fiatal, középkorú, idős egyaránt jól szórakozott. Az asztalok csak úgy roskadoztak az otthonról elhozott finomságoktól és italoktól. A tombolasorsolás fokozta a jó hangulatot. Rengeteg felajánlás érkezett, két asztalt megtöltöttek az ajándékok. Jött ajándék Jánkmajtisról, Fehérgyarmatról és Szamossályiból is. A fődíj egy búvárszivattyú volt, a fehérgyarmati Aranyosi László ajánlotta fel. A szüreti bál sikerét jelzi, hogy az utolsó vendégek hajnalban mentek haza.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában