Helyi közélet

2017.11.27. 19:29

Küldjön hírt - Szalagavató az újfehértói Szent István Gimnáziumban

Újfehértó - Immár 6. éve kerül megrendezésre a KOSZISZ Szent István Gimnázium ünnepélyes szalagtűzése.

Újfehértó - Immár 6. éve kerül megrendezésre a KOSZISZ Szent István Gimnázium ünnepélyes szalagtűzése.

A középiskolás évek lezárásának erre a fontos állomására idén november 18-án, az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Központban került sor. Az ünnepséget megtisztelte Tóth Gábor a KOSZISZ (Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet ) igazgatója is.

A szalagtűzést a Római Katolikus templomban tartott szentmise előzte meg, amely során Juhász Imre plébános úr megáldotta a szalagokat.

A gimnázium igazgatónője Mező-Halász Krisztina ünnepi beszédében kiemelte, hogy a végzős diákok a feltűzött szalaggal egy másik nagy közösség tagjaivá is váltak. Ez a mintegy 56 éve épülő közösség a hajdani Bajcsy- Zsilinszky Endre Gimnázium közössége, melynek büszke jogutódja a Szent István Gimnázium.

Az ünnepélyes és megható pillanatok után az iskola aranyszalaggal köszöntötte Aknay Andrást és kedves feleségét Aknay Andrásnét Marikát, akik 40 évig meghatározó pedagógusai voltak a gimnáziumnak.

Az ünnepséget a végzős diákok keringője és az osztályonkénti színvonalas műsorszámaik tették felejthetetlenné.

- Busák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában