Helyi közélet

2017.11.30. 16:06

Mosolyt csalni a gyermekarcokra

Nyíregyháza - A kicsiknek és szüleiknek a mindennapok is kihívást jelentenek.

Nyíregyháza - A kicsiknek és szüleiknek a mindennapok is kihívást jelentenek.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában 6. éve működik a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, amely olyan 0–5 év közötti, sajátos nevelési igényű kisgyermekek fejlesztését végzi, akik valamilyen sérüléssel jöttek a világra. Ezeknek a gyerekeknek és családjaiknak többnyire a mindennapok is kihívást jelentenek mind pszichésen, mind anyagilag. A Csodavár ezeken a nehézségeken szeretne enyhíteni azzal, hogy a közelgő ünnepeket emlékezetessé varázsolja számukra.

Az egyesület elmúlt évekhez hasonlóan az idén decemberben is szeretné, ha az általa gondozott fiatalok elfelejtenék, hogy mások, mint az átlag gyermekek, és ugyanolyan öröm ülne az arcukon, mint a társaikén.

A korábbi években több nyíregyházi iskola, óvoda és magánszemély csatlakozott az egyesület kezdeményezéséhez. Ezúttal is

olyan embereket, intézményeket, cégeket keresnek, akik Mikulás-csomaggal (édesség, kézműves eszközök, új vagy jó állapotú könyv, hangszer, diafilm, hangoskönyv, CD, DVD és játék) kedveskednének az apróságoknak, amit a Csodavárban a Télapó adna át az ott fejlődő gyerekeknek, valamint a megyében élő Down-szindrómás kicsiknek és nagyoknak.

Akik segíteni szeretnének, a 70/630-4868-es vagy a 42/444-321-es számon jelentkezhetnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában