Helyi közélet

2017.11.10. 13:06

Videó: Korai, vagy sem, felállították a város karácsonyfáját!

Nyíregyháza - Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a kalácsom... Bár a szeretet ünnepére még egy jó másfél hónapot várni kell, Nyíregyháza karácsonyfája pénteken a helyére került.

Nyíregyháza - Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a kalácsom... Bár a szeretet ünnepére még egy jó másfél hónapot várni kell, Nyíregyháza karácsonyfája pénteken a helyére került.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy minden a megszokott rendben zajlott, tegnap délelőtt óta a város 2017-es örökzöldje ugyanis a megyeszékhely főtérén tornyosul. A tizenhárom méter magas, közel harminc éves fenyőt, melyet Gellért Sándor sóstógyógyfürdői lakos ajándékozott a városnak, pénteken állították fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai.

– Még a nagyapám, aki hozzám hasonlóan szintén a Sándor nevet viselte, ültette el a fát 1987-ben a kertünkben. Érdekesség, hogy a fenyőt anno a tanácsháza előtt vásárolta meg, azaz mondhatjuk, hogy ma a fa visszatért a „szülőföldjére” – mesélt lapunknak a város fenyőfájának múltjáról Gellért Sándor, aki feleségével, Lenkével, és két gyermekével (Sándorral és Dománnal) nézte végig, ahogy a katasztrófavédelem és a városüzemeltetés szakemberei egy hatalmas daru segítségével a helyére emelik a fenyőfát.

KM

A katasztrófavédelem közleménye:

A tűzoltók segítségével vágták ki az idei mindenki fenyőfáját Nyíregyházán péntek délelőtt, Sóstógyógyfürdőn, egy családi ház udvarán, ahol a vágás előtt egy drótkötéllel rögzítették az óriást, majd ezzel emelték át a szállítójárműre. Ezt követően a szabolcsi megyeszékhely főterén a talpra állításában segítettek a lánglovagok, akik hagyományosan évről-évre így tesznek az adventi forgatagot megelőzően.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában