Helyi közélet

2017.12.19. 12:49

Hajójával és egy úszóházzal ütközött a tiszadobi hídnak

Tiszadob - A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az ügyész azt a tengerész vizsgával is rendelkező férfit, aki 2017. június 23-én éjjel hajójával és az ahhoz kapcsolt úszóházzal nekiütközött a tiszadobi pontonhídnak.

Tiszadob - A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az ügyész azt a tengerész vizsgával is rendelkező férfit, aki 2017. június 23-én éjjel hajójával és az ahhoz kapcsolt úszóházzal nekiütközött a tiszadobi pontonhídnak. A vádirat lényege szerint a vádlott a hatóságtól engedélyt kapott arra, hogy Tiszalökről Tiszafüredre szállítson egy úszóházat. Az engedélyben kikötötték, hogy csak nappal, jó látási körülmények között hajtható végre a szállítás, egy személynek folyamatosan az úszóházon kell tartózkodnia és figyelnie a holttért. Erre azért volt szükség, mert az engedély szerint a vádlott motoros hajójának oldalához kellett rögzíteni az úszóházat, és azzal így kellett volna közlekedni a Tiszán. Ehhez képest a vádlott a hajójával tolta maga előtt az úszóházat, így csak kamerán keresztül láthatta a folyónak azt a részét, ami az úszóház előtt volt. Ráadásul szürkületkor nem kötöttek ki a parton, hanem folytatták útjukat a sötétben is. Így érkeztek 22 óra körül a tiszadobi pontonhídhoz, melyet ugyan a hídőrök felnyitottak azért, hogy a vádlott által vezetett hajó áthaladhasson, azonban a sötétség és az erős sodrás miatt a hajó és az úszóház a pontonhídnak ütközött. A házban, illetve a híd szerkezetében kisebb kár keletkezett, de szerencsére senki nem sérült meg. A baleset a vádlott szabályszegései miatt következett be. Az ügyész a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben, valamint azt, hogy a vízi járművek vezetésétől tiltsa el a bíróság.

- Dr. Szilágyi László sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában