Helyi közélet

2017.12.12. 08:41

Ötvenéves baráti találkozó Nyíregyházán

Nyíregyháza - A mátészalkai strandon 1967-ben összejött néhány akkori főiskolai hallgató.

Nyíregyháza - A mátészalkai strandon 1967-ben összejött néhány akkori főiskolai hallgató.

Most hárman közülük, Orendi Mihály, Pankotai Ferenc és Szabó Zoltán ismét találkozott, hogy számot adjanak életük alakulásáról. Orendi Mihály elvégezte a testnevelési főiskolát és országos hírű sportvezető lett. Olimpiai bajnokokat menedzselt, jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Pankotai Ferenc a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett műszaki tanári oklevelet, játszott a MAFC akkori NB III.-as labdarúgócsapatában.

Több évtizeden át vezette a Mátészalkai Gépészeti Szakközépiskolát. Szabó Zoltán Dunaújvárosban szerzett üzemmérnöki diplomát. Futballozott a Dombóvári Spartacus Szövetkezeti SK NB. III-as labdarúgócsapatában Kaposszekcsőn, a községi csapatban, ahol a sportkör elnöki tisztségét évtizedekig töltötte be, elnöke volt a Dombóvári Vasipari szövetkezetnek. A barátok egy jóízű vacsora mellett mesélték el életük apróbb részleteit egymásnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában