Helyi közélet

2017.12.13. 08:37

Pénzzel nem pótolható…

Nyíregyháza - Tudjunk időt és figyelmet fordítani azokra, akik fontosak nekünk!

Nyíregyháza - Tudjunk időt és figyelmet fordítani azokra, akik fontosak nekünk!

Orgonajáték fogadta a megyei önkormányzat és a megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége idősek karácsonya elnevezésű rendezvényére érkezőket kedd délelőtt Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban.

Jézus az életével példát, a halálával reményt adott minden embernek." Román Demeterné

– Az adventi gyertyák üzenete egyértelmű: a fény legyőzi a sötétséget, az emberekben lakozó szeretet és jóság ereje pedig csodákra képes. Az életünk nem reménytelen, ha van célja, értelme, illetve ha meghalljuk és megértjük a megváltás üzenetét. A karácsony értékét – bármennyire is ezt sugallják a hirdetések – nem az adja, mennyi pénzt hagyunk az áruházakban a szeretet ünnepe előtt, hanem az, emberileg mennyire vagyunk készek odafigyelni másokra – emelte ki megnyitóbeszédében Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

A nagyszülői szeretet gyümölcse

Felfödi László, a társszékesegyház plébánosa szerint az emberi életnek éppúgy meg kell érnie, mint a gyümölcsöknek. A mai fiatalság egyik nagy problémája éppen az, hogy nem találnak „jó gyümölcsöket”, vagyis halló füleket, nyitott szíveket, ahová bizalommal, szeretettel fordulhatnának.

Kincsként kell tekinteniük a nagyszülőkre, akikhez – ha csak 5–10 percre is – rendszeresen „beugorhatnak” egy jó szóra. – Ne hagyjuk, hogy „megsavanyítsa” az életünket a mindennapi rohanás! A mi szüleink, nagyszüleink is sokat dolgoztak, mégis tudtak időt szakítani a szeretteikre – hangsúlyozta a plébános, majd Áprily Lajos Kérés az öregséghez című versével zárta szavait.

Jubiláló házaspárok

Román Demeterné, a megyei nyugdíjas szövetség elnöke a karácsony bibliai jelentőségét taglalva rámutatott: Jézus az életével példát, a halálával reményt adott minden embernek.

Az idősek karácsonya alkalomhoz illő kulturális előadásokban is bővelkedett: betlehemes játékot adott elő a Pócspetri Hagyományőrző Csoport, verset mondott Hanuszikné Szabó Erzsébet, a Nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Egyesület tagja, meglepetésvendégként pedig Gerendás Péter ének- és gitárművész nyűgözte le az ünneplő közönséget. A szervezők nem feledkeztek meg az 50., 55., 60., illetve a 65. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok köszöntéséről, akik ajándékkal és emléklappal gazdagodtak. Minden jelenlévő egy-egy szaloncukrot kapott a rendezvény végén a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület aktivistáitól.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában