Helyi közélet

2017.12.21. 15:36

Segítik a rászoruló hallgatókat

Nyíregyháza - A huszonegy éves nyíregyházi közalapítvány ismét támogatásban részesítette a sikeresen pályázókat.

Nyíregyháza - A huszonegy éves nyíregyházi közalapítvány ismét támogatásban részesítette a sikeresen pályázókat.

„Egyszeri, vissza nem térítendő” támogatásban részesült harmincnyolc pályázó a nyíregyházi Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma jóvoltából. Az idén már másodszor írt ki pályázatot a 21 éves múltra visszatekintő alapítvány. Csütörtökön a városházán ünnepélyes keretek között nyújtották át a támogatást jelképező borítékokat a nyertesek pályázóknak vagy a képviselőiknek.

– Megtehetnénk, hogy utaljuk az összeget a számlaszámra, de mi ragaszkodunk a hagyományhoz, a személyes találkozáshoz – jegyezte meg Kovács Zoltán, a kuratórium elnöke. A pályázatot azok a hallgatók nyújthatták be, akik legalább 5 éves nyíregyházi állandó lakóhellyel, első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal (BSC, MSC, osztatlan képzés), legalább jó tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, vagy első éves hallgatók esetén a felvételi eljárás során 360 pontot elértek ,és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz 57 ezer forintot. A megadott határidőig negyvenegy hallgató nyújtotta be a pályázatát, közülük harmincnyolcan feleltek meg a pályázatban kiírt feltételeknek. A kuratórium döntése alapján 30, 40 és 50 ezer forint összegű támogatásban részesültek elért tanulmányi eredményük alapján. Mivel az elsőéves hallgatók részére egységesen 30 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást állapított meg a kuratórium, így összesen 1 360 000 forinttal segítik a rászoruló hallgatókat.

– Az anyagi segítségnyújtás mellett érzelmi töltete is van a támogatásnak. Bízunk abban, hogy miután végeznek, szabadon szárnyalnak, és teljesítik a hivatásukat, idővel visszatérnek Nyíregyházára. A dinamikusan fejlődő városba, ahol elkezdhetik vagy folytathatják a karrierjüket – jegyezte meg Jászai Menyhért alpolgármester.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában