Helyi közélet

2017.12.05. 12:32

ZIG Singers: dupla nyíregyházi koncert a jubileumon

Nyíregyháza - A jubileumi év egyik kiemelt programja a ZIG Singers dupla koncertje a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - A jubileumi év egyik kiemelt programja a ZIG Singers dupla koncertje a Váci Mihály Kulturális Központban.

– Három évvel ezelőtt, amikor újra összeállt a ZIG Singers, és telt házas koncertet adtunk a bujtosi csarnokban, azt mondtam, hogy az volt az utolsó fellépésünk, de a mostani felkérést nem lehetett visszautasítani – mondja dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, aki hosszú éveken át vezette a kórust. És aki most ismét gőzerővel dolgozik.

A jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, ezért beiktattunk egy plusz előadást." Bánhidiné Maróti Magdolna

– A Zrínyi Ilona Gimnázium ebben a tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, és Huszárné Kádár Ibolya, az intézmény igazgatója tavasszal felvetette a gála ötletét. Nem mondhattam nemet, és tudtam, hogy az együttes tagjai örömmel vállalják ismét a próbákat és az előadást. Már nyáron elkezdtük a munkát, és szombatonként az egykori ének-teremben, a 7-esben gyűltünk össze. Szinte mindenkinek családja van, sokan az ország távolabbi pontján élnek, ezért nagyon hálás vagyok, hogy időt szakítottak a gyakorlásokra. Egy-egy alkalommal húszan–harmincan voltunk, és sokáig a zenekarral is külön próbáltunk, de most már minden összeállt. Jó volt látni, mennyire örülnek egymásnak az egykori tagok, akik sok-sok év után találkoztak újra, de rövid idő alatt egy hullámhosszra kerültek azok is, akik nem egy időben voltak a kórusban, és csak itt, a próbákon találkoztak. Olyan dalokkal készülünk, amelyek összeforrtak a ZIG Singers-szel, így elénekeljük a Let the Sunshine In-t, a Like a Prayert, és sok ismert musical-részlet is felcsendül.

Az örömzenélésről szól

– Először egy előadást terveztünk december 16-ára a Váci Mihály Kulturális Központba, de szinte pillanatok alatt elfogy­tak a jegyek, ezért beiktattunk egy délutáni műsort is, amire ugyancsak elkapkodták a belépőket. Ez hatalmas öröm, és bízunk benne, hogy nem fogunk csalódást okozni. Ez nem egy profi együttes, de az biztos, hogy az előadások az örömzenélésről szólnak majd, ahol minden hang szívből szól – mondja az együttes vezetője, aki húsz évvel ezelőtt maga sem gondolta, hogy a ZIG Singersnek ekkora sikere lesz.

– Szerettem volna összehozni egy többszólamú kórust, és kiírtam egy papírra az iskolában, hogy várom a jó hangú diákok jelentkezését. Emlékszem, a gimnázium akkori franciatanára, Panni néni vigasztalt, és azt mondta, ne keseredjek el, ha kevesen jelentkeznek, hiszen ide a gyerekek tanulni járnak és nem énekelni. Én lepődtem meg a legjobban, amikor az első alkalommal negyvenen tolongtak a 7-es teremben, később pedig már majdnem százan voltunk, és eljött az idő, amikor már meghallgatást kellett tartanom. Aztán egyre-másra jöttek a felkérések, a koncertek, az országos Ki mit tud?, a diákok pedig imádták, mint ahogy én is. Nagy boldogság felidézni ezeket az időket, és újra átélni a közös éneklés örömét.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában