Helyi közélet

2018.01.11. 17:17

A családi házakban élőknél kizárólag hívásra sepernek

Nyíregyháza - December vége óta nyilvános és hozzáférhető, mikor hova érkezik a kéményseprő.

Nyíregyháza - December vége óta nyilvános és hozzáférhető, mikor hova érkezik a kéményseprő.

Idejében, még a 2017-es év lezárulta előtt elkészítette az úgynevezett sormunka-ütemtervét a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéményseprő-ipari szerve is, s már eljuttatta az állampolgárokhoz. A szervezet tegnap tette közzé közleményét, ugyanis a kéményseprés egyes szabályainak a január elsejei változása nem érinti az igazgatóságot.

A rendelkezés az ország számos önkormányzatának a weblapján is elolvasható, ugyanis a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatták a terveket az ellátási területekhez tartozó 17 megye minden – sormunkában érintett – településének polgármesteréhez. Fontos tudni, hogy január elsejét követően az egylakásos ingatlanokhoz – ezek jellemzően családi házak – nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, az ott élőknek időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a www.kemenysepres.hu oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek. Az ellenőrzések csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint.

Az idei évben mindez körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában