Helyi közélet

2018.02.02. 16:16

Belgrádban versenyezhet

Kisvárda - Immár huszonötödik alkalommal rendezték meg az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának hazai válogató versenyét a napokban.

Kisvárda - Immár huszonötödik alkalommal rendezték meg az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciájának hazai válogató versenyét a napokban. A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumot két tanuló képviselte a magyarul és angolul is megtartott versenyben. Al-Hamati Ahmed 11. E osztályos tanuló a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett kutatását mutatta be.

Karászi Aliz 11. C osztályos tanuló a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékén végzett kutatásával a hazai válogató verseny környezetvédelmi szekcióját megnyerte. Kiemelkedő teljesítményével egyszersmind kivívta a jogot, hogy az 5 fős magyar diákdelegáció tagjaként hazánkat képviselje Belgrádban egy – 32 országot felvonultató – versenyen az idén áprilisban. Mindkét tanuló felkészítő tanára: dr. Koncz Gábor és dr. Jámbrik Katalin.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában