Helyi közélet

2018.02.13. 16:04

Felhívtuk a családi pótlékot sikkasztó postást

Nyírcsaholy – Nem váltok semmit! Vége! – csapta le a telefont K. Gyula, amikor néhány szót szerettünk volna váltani vele. A férfi ugyan nem kívánt nyilatkozni portálunknak, néhány érdekességet mégis sikerült megtudnunk róla.

Nyírcsaholy – Nem váltok semmit! Vége! – csapta le a telefont K. Gyula, amikor néhány szót szerettünk volna váltani vele. A férfi ugyan nem kívánt nyilatkozni portálunknak, néhány érdekességet mégis sikerült megtudnunk róla.

Csak a fejét akarta kiüríteni, s egy kis időre szeretett volna a mindennapok gondjai elől elmenekülni az a Paposon élő postás, aki több százezer forinttal, összesen 37 nyírcsaholyi család családi pótlékjával lépett le, s a pénzzel azonnal elhagyta az országot.

A 49 éves férfi külföldi kiruccanása nem tartott sokáig, ugyanis megtudva, hogy körözik, jobbnak látta visszatérni az olaszországi Velencéből, s föladni magát. Állítólag felhívta egy mosonmagyaróvári ismerősét, tőle kért segítséget, s mire három nap múltán a város vasútállomásán leszállt a vonatról, már várták az ottani rendőrök.

Azóta persze, hogy a fentieket lenyilatkozta az ATV riporterének, több más apróság is kiderült a Budapestről Bécsbe, onnan pedig Velencébe szökött sikkasztóról, K. Gyuláról és tettéről. Így például az is, hogy a pénz nagy része megkerült, s az időközben euróra átváltott forintokból mindössze az utazás költsége, és annak a babának az ára hiányzott, amit a férfi a nevelt mostohalányának vett.

Szerettünk volna beszélni a paposi otthonában tartózkodó férfival, akinek az ügyeletes ügyész már a hét végén megengedte, hogy szabadlábon védekezhessen, ám hiába sikerült megszereznünk a sikkasztó postás telefonszámát, ő kategorikusan elzárkózott a nyilatkozattól.

Közfoglalkoztatott is volt

Azt is csupán Papos polgármesterétől, Illés Bélától tudtuk meg, hogy a tettét mélységesen megbánó férfi mindössze 3 éve költözött Paposra, s azóta is ott él albérletben az élettársával és annak a gyerekeivel.

– Én magam K. Gyulát tisztelettudó, rendes embernek ismertem meg, amikor egy rövid ideig az önkormányzat közfoglalkoztatottja volt. El se akartam hinni, amikor hétfőn reggel egy jövedelemigazolását hiába váró helybéli hölgytől meg nem tudtam, mi is történt, vagyis hogy a postás a szolgálati kerékpárját Mátészalkán hátrahagyva, a postáspénztárcát üresen elrejtve nekivágott a pénzzel a nagyvilágnak – mondta el a település első embere.

– Tudomásom szerint helyettesítő postás munkakörben alkalmazták, ami azt jelenti, hogy Paposon kívül Jármiban, Kocsordon, Nyírcsaholyban, Tiborszálláson, vagyis a környékbeli településeken teljesített szolgálatot, ha éppen úgy hozta a helyzet. Nemrég több helyről is panaszbejelentést kaptunk a munkájára vonatkozóan. Állítólag időnként elfelejtette kézbesíteni a leveleket, s különösen az érintette kellemetlenül az ügyfeleket, hogy érthetetlen okokból a közüzemi szolgáltatók év végi egyeztető számláit is visszatartotta. A fogyasztók már csak a fizetési felszólításokat kézhez véve értesülhettek az esetleges mulasztásaikról, de úgy tudom, hogy a munkáltatója előtt mindent tagadott – mesélte Illés Béla.

Cirkusszal járta Európát?

Azóta néhány mendemonda is lábra kelt a józanságát vesztett férfiról, például az, hogy 16 évig külföldön élt és dolgozott. Egyesek még azt is tudni vélik, hogy egy cirkusszal járta Európát, amit egyedül csak az érintett tudott volna megerősíteni vagy cáfolni, ha nem zárkózik el a nyilvánosság elől.

KM-MJ


[related-post post_id="3764057"]

[related-post post_id="3762903"]

[related-post post_id="3762337"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában